Internationale duurzaamheidsprijs voor McDonald’s

Datum: mei 9, 2013

McDonald’s Nederland is door de Europese Commissie beloond met de GreenBuilding Award 2013. Tijdens het NextBuilding energiecongres op 8 mei in Milaan reikte de Europese Commissie deze toonaangevende prijs uit aan ondernemingen die energiebesparende maatregelen nemen in bedrijfsgebouwen. McDonald’s ontving de prijs in de categorie “verbouwde gebouwen” voor haar E-flag restaurant in Amsterdam Zuidoost waar verschillende duurzaamheidsoplossingen worden getest. Eind 2012 ontving McDonald’s al als eerste bedrijf in Nederland het GreenBuilding Partner certificaat van de Europese Commissie.

Paolo Bertoldi, GreenBuilding programma manager bij de Joint Research Centre (JRC) van de Europese Commissie: “De diversiteit aan duurzame oplossingen die McDonald’s heeft doorgevoerd is zeer indrukwekkend. De GreenBuilding Award is een erkenning van de inzet om restaurants duurzamer te maken. Wij vertrouwen erop dat dit voorbeeld ook andere organisaties inspireert.”

Jo Sempels, Algemeen Directeur bij McDonald’s Nederland: “Deze award is een erkenning voor ons werk om de bedrijfsvoering duurzamer te maken. Onze restaurants maken daar een belangrijk deel van uit. In ons restaurant in Amsterdam Zuidoost testen wij duurzaamheidsoplossingen die we vervolgens, indien succesvol, doorvoeren in de 233 McDonald’s restaurants in Nederland.”

McDonald's wint Greenbuilding Award 2013De GreenBuilding Award is de enige award vanuit de Europese Commissie die ‘groene’ gebouwen beloont. De jury bestaat uit leden van het Joint Research Centre (JRC) van de Europese Commissie. In totaal ontvingen tien Europese gebouwen een award.

 

E-Flag restaurant 

Het McDonald’s restaurant Amsterdam Zuidoost is in september 2011 verbouwd tot een McDonald’s E-Flag Restaurant (De ‘E’ staat voor Energy). In het restaurant worden slimme energiebesparende oplossingen getest, waaronder LED verlichting, zonnepanelen, warmteboilers op zonne-energie, speciale Low Oil Volume-friteuses en watervrije urinoirs. De oplossingen die succesvol zijn, worden ook doorgevoerd in andere McDonald’s restaurants in Nederland.

Inmiddels hebben 68 restaurants in Nederland deze toiletten, waarmee in totaal 7.820.000 liter water per jaar wordt bespaard. Daarnaast is de Low Oil Volume-friteuse de nieuwe standaard in de keuken. Deze friteuse gebruikt slechts 14 liter frituurolie in plaats van 25 liter, terwijl de capaciteit hetzelfde blijft. Zo besparen de restaurants tot maar liefst 40 procent aan olie en 5 procent aan energie.

 


Het GreenBuilding programma

Het GreenBuilding programma is, sinds 2005, een initiatief van de Europese Commissie om ondernemingen te stimuleren vrijwillig energiebesparende maatregelen te nemen in bedrijfsgebouwen. Deze energiebesparingen dragen bij aan de Europese maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan. De gebouwensector is verantwoordelijk voor meer dan 40% van de vraag naar energie in Europa. Eén derde van deze vraag komt van zakelijke gebouwen, zoals kantoorgebouwen, scholen en horeca.

 

Over McDonald’s Nederland

In Nederland heeft McDonald’s 233 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

Bron: McDonald’s Nederland

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.