International Workplace Group start met franchising in Nederland

Datum: januari 14, 2020

International Workplace Group (IWG) kondigde onlangs aan te gaan starten met franchising in Nederland. De wereldwijde aanbieder van flexibele werkplekoplossingen – bekend van onder andere Regus en Spaces – wil op deze manier inspelen op het enorme groeipotentieel dat het bedrijf ziet in de Nederlandse markt. Het groeipotentieel komt voort uit een toenemende populariteit in en de groeiende behoefte naar flexibele werkplekoplossingen. Hiermee volgt IWG in Nederland landen als het Verenigd Koninkrijk, waar IWG inmiddels samenwerkt met vijf partners. Ook in Duitsland is inmiddels het eerste franchisecontract ondertekend.

Flexibele werkomgevingen zijn inmiddels stevig geïntegreerd in de Nederlandse samenleving en bieden bedrijven en hun werknemers flexibiliteit waar en wanneer ze dat nodig hebben. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat het aantal bedrijven dat in Nederland wordt opgericht blijft groeien, het grootste deel hiervan bestaat uit eenmansbedrijven. Tegelijkertijd reduceren ook steeds meer corporates de hoeveelheid vaste kantoorruimte en maken ze steeds meer gebruik van een flexibele schil van werkplekken via flexibele kantooraanbieders.

Niet alleen landelijk is de vraag naar flexibele werkplekoplossingen de laatste jaren explosief toegenomen – in Nederland is de omvang van de flexibele kantorenvoorraad tussen 2013 en 2018 met 265% gegroeid – ook wereldwijd is deze trend duidelijk zichtbaar. Om deze enorme vraag bij te kunnen benen, heeft IWG besloten haar franchisepropositie versneld ook in Nederland uit te rollen.

IWG begint franchising in Nederland

IWG heeft Rob Hogervorst aangetrokken om als eerste kantooroperator van Nederland vanaf 1 oktober 2019 potentiële franchisenemers toegang te bieden tot het uitgebreide IWG-platform. Als onderdeel van de franchisepropositie biedt IWG hen onder andere toegang tot haar sales en marketing platform. De ervaren franchisegever – IWG opende haar eerste franchisevestiging in 2012 – stelt daarmee niet alleen haar netwerk en ondersteuning beschikbaar, maar ook jarenlange expertise op het gebied van franchising. Hogervorst zelf deed bijna 10 jaar lang ervaring op als franchisemanager bij de Nederlandse fastfoodketen Febo.

Annelou de Groot, Development Director van IWG in Nederland is overtuigd van het model: “IWG biedt zowel kleine en middelgrote ondernemers als grote corporate organisaties de mogelijkheid om de sterke groei van ons bedrijf vorm te geven. Wat IWG doet op het gebied van franchising over de hele wereld is uniek. We zien in de landen om ons heen al hoe succesvol de constructie is. Onze propositie is niet alleen een unieke kans voor nieuwe franchiseondernemers, het biedt bestaande franchisenemers tevens de mogelijkheid hun portefeuille te diversifiëren. Zowel de flexibele kantorenmarkt als de franchisemarkt is in Nederland volwassen geworden. De timing klopt.”Inspelen op ontwikkelingen in franchising

Franchise is al jarenlang niet meer weg te denken uit de Nederlandse retail- en hospitality industrie. Detailhandelaren, restaurants en hotelketens zijn gebruikelijke opties voor ondernemers die willen investeren in en gebruik willen maken van de naamsbekendheid die veel merken in deze industrieën bezitten.

De jaarlijkse franchise ranglijst ‘Franchise 500’ van Entrepreneur.com laat een sterke groei zien van nieuwe franchisegevers op de franchisemarkt. Deze toename is niet het gevolg van verandering in de franchisemodellen – deze bleken de afgelopen decenia juist constant – het zijn de franchisenemers zelf die zijn veranderd en kansen zien in andere markten. Nu is dan ook het moment om in Nederland flexibele werkplekoplossingen aan deze reeks van franchisemogelijkheden toe te voegen.

IWG, International Workplace Group 

IWG gelooft dat het succes van een onderneming wordt bepaald door de doeltreffendheid en tevredenheid van de medewerkers. Daarom heeft IWG het zijn missie gemaakt om miljoenen mensen te helpen een geweldige werkdag te beleven: elke dag weer.  

IWG bouwt voort op 30 jaar aan ervaring met betrekking tot flexibele werkplekken om een toonaangevend platform voor commercieel vastgoed op te zetten. De portfolio van de opererende merken, waaronder Regus, Spaces, Signature by Regus, HQ en No18, biedt een ongeëvenaard keuzeniveau voor bedrijven van alle soorten en maten en met verschillende budgetten. Met meer dan een miljoen werkplekken en een aanwezigheid in honderden landen, steden, dorpen en vervoersknooppunten wereldwijd, beschikt IWG over ’s werelds grootste netwerk aan flexibele werkplekken. Daarnaast biedt IWG een volledig arsenaal aan ondersteunende diensten voor bedrijven die ervoor zorgen dat klanten zich op hun kernactiviteiten kunnen richten en genieten van hun werkdag. 

Meer informatie op www.iwgplc.com 

DELEN

Franchiseformule: Regus

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.