Inkoopcoöperatie Victoria Trading officieel van start

Datum: juli 2, 2013

Vandaag starten Albron, de Efteling, FFC (Franchise Friendly Concepts), HMSHost (Schiphol Catering), La Place en Vermaat Groep officieel de inkoopcoöperatie Victoria Trading. Bij de oprichting is bekend gemaakt dat ook Vermaat Groep zal toetreden tot Victoria Trading. Met deze unieke samenwerking in de foodservice bundelen nu zes toonaangevende foodservicebedrijven hun krachten op inkoopgebied. Daarnaast vergroot de inkooporganisatie de efficiency en worden duurzame inkoopinitiatieven met elkaar gedeeld en versterkt.

Samenwerking voor economisch en duurzaam resultaatIn Hotel Victoria te Amsterdam ondertekenen Albron, de Efteling, FFC, HMSHost, La Place en Vermaat Groep de oprichtingsverklaring van inkoopcoöperatie Victoria Trading

De samenwerking moet resulteren in schaalvoordelen, een betere prijs-kwaliteitverhouding, een vergroting van de efficiency in de keten en innovatie. Naast de inkoop van foodproducten, wordt ook de kennis gebundeld op het gebied van inkoop van logistiek, non-food en diensten én wordt samengewerkt op het gebied van ontwikkeling van meer duurzame ingrediënten. Hierdoor kunnen de zes bedrijven hun gasten nog beter voorzien van een kwalitatief hoogstaand en aantrekkelijk geprijsd assortiment. Tevens kunnen initiatieven, gericht op verduurzaming van de voedingsketen, worden versneld.

Structuur coöperatie Victoria Trading

Harmen Ettema is aangesteld als onafhankelijk bestuursvoorzitter van Victoria Trading. Ettema heeft ruime bestuurlijke ervaring in de food- en retailsector. Zijn primaire taak is het samenwerkingsverband goed te laten functioneren. Willem van Prooijen (directeur Marketing & Inkoop/Logistiek Albron) en Antonio Stroes (algemeen directeur FFC) zijn beiden bestuurslid van de inkooporganisatie. De functie van inkoopdirecteur wordt ingevuld door Jan Vugts van managementbedrijf Real Result. Vugts is vanaf eind 2011 al betrokken bij het Victoria initiatief. Hij werkt nauw samen met de inkoopmanagers van de leden van Victoria Trading. Zijn primaire taak is de organisatie en uitvoering van de inkoopfunctie. Inkoopteams voeren de gesprekken met producenten en leveranciers. Met de officiële start van de coöperatie is vandaag ook de website www.victoriatrading.nl live gegaan.

Ambitie om verder te groeien

Victoria Trading heeft bekend gemaakt verder te willen groeien. De groep richt zich op partijen met minimaal 10 miljoen euro inkoopvolume. Naast een versterking in de sectoren waarin de huidige leden werkzaam zijn, staat Victoria Trading open voor andere foodservicepartijen, zoals restaurant- en hotelketens, warenhuizen en convenience stores/petrolchannel. 

Over Victoria Trading

Franchise Friendly Concepts.Victoria Trading is een inkooporganisatie van zes foodservicebedrijven in Nederland. Sinds 2 juli 2013 bundelen Albron, de Efteling, FFC, HMSHost, La Place en Vermaat Groep hun krachten op inkoopgebied van producten, diensten en logistiek, met als doel een betere prijs-kwaliteitverhouding, vergroting van efficiency in de keten, innovatie en intensivering van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Kijk voor meer informatie op www.victoriatrading.nl    

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.