Ibis Rotterdam City Centre officieel geopend

Datum: oktober 20, 2014

Op 16 oktober j.l. is met een spectaculaire show van het wereldberoemde Flyboardteam het gloednieuwe ibis Rotterdam City Centre officieel geopend. Alle 139 kamers van het hotel, de lobby en de lounge area zijn volgens een nieuw eigentijds interieurconcept ingericht met nog meer oog voor comfort. Met de lounge en het grote terras aan het water, beide bedoeld voor zowel hotelgasten als omwonenden, geeft het hotel een nieuwe impuls aan het steeds populairder wordende Wijnhavengebied.  

“Rotterdam is volgens The New York Times en Rough Guides dé nieuwe reisbestemming. Volgens de cijfers die CBS eind september publiceerde, steeg het aantal bezoekers aan Rotterdam behoorlijk en schoot het aantal hotelovernachtingen ook omhoog. Ontwikkelingen waar wij met dit nieuwe ibis hotel graag op inspelen”, aldus Caro van Eekelen, COO van Accor Hotel Services Benelux. Door de vestiging van het hotel in de Wijnhaven krijgt ook dit stukje van Rotterdam een extra impuls. De ibis Kitchen Lounge en het terras aan het water trekken niet alleenIbis Rotterdam City Centre officieel geopend. Bron: FranchiseFormules.NL hotelgasten, maar ook mensen die in het gebied werken of wonen.

De gemeenschappelijke ruimten, ontworpen door Ateliers Archange, maken hedendaags design voor iedereen toegankelijk door het gebruik van prachtige materialen, warme kleurenpaletten en meubilair dat nergens anders in het budgetsegment te vinden is. Het design zien gasten ook terug in de kamers van ibis Rotterdam City Centre. Dit geeft in combinatie met het comfortabele Sweet Bed™ by ibis de kamers een nieuw gevoel van comfort en moderniteit. En doordat de meubels verplaatsbaar zijn, kan elke gast zijn kamer nog meer eigen maken. Warmte en ontspanning staan centraal in het design van de kamers. Gasten van ibis Rotterdam City Centre kunnen in het nieuwe hotel ook kennismaken met de ibis Kitchen Lounge. Een eenvoudig en hip concept, waarmee ibis inspeelt op de hyperactieve levensstijl van de moderne gast. Gasten kunnen er flexwerken, meeten en relaxen. Maar, de ruimte is ook uitermate geschikt voor een lekker wijntje na werktijd of een borrel aan de bar; voor zowel gasten als mensen die in de omgeving werken of wonen. Rode en houten kleurtinten zorgen voor een moderne en toch warme ambiance; krabbels aan de muur, schommelstoelen en spelletjestafels geven het geheel een knipoog. En als enige in zijn segment kunnen gasten bij ibis ontbijten van 4 uur ’s nachts tot 12 uur ’s middags en zijn lichte hapjes en drankjes 24/7 verkrijgbaar.

“Ibis Rotterdam City Centre voldoet aan de nieuwste eisen voor architectuur, design en duurzaamheid. Geheel in lijn met waar ibis voor staat, maar ook perfect aansluitend bij Rotterdam, stad van de architectuur. Esthetische aspecten en duurzaamheid blijken bovendien heel goed samen te gaan en zelfs versterkend te werken”, aldus Ozgur Eylen, General Manager ibis Rotterdam City Centre. “Bij het hotelontwerp is uitgegaan van de uitstraling van de bestaande omgeving. Zo lopen de natuurstenen keien op de begane grond naadloos over in de Wijnhavenkade”, aldus Han van den Born van Architectenbureau KCAP Architects. Terwijl het naoorlogse kantoor op de plek van het hotel is gesloopt, zijn de fundering, de kelder en de begane grond in tact gehouden. Inherent aan deze vorm van hergebruik – zeer bijzonder in Nederland – is de toepassing van lichte, duurzame materialen bij de verdere bouw. Architectenbureau KCAP Architects heeft een opvallend architectonisch gebouw neergezet met grote, imposante ramen en een gevel die zal bestaan uit golvende, beweeglijke delen van kunststof beton. De onthulling van de gevel vindt plaats aan het einde van het jaar. Naast de 139 kamers (132 tweepersoonskamers, 7 driepersoonskamers) met moderne in-room faciliteiten biedt het hotel de zakelijke en leisure reiziger gratis Wi-Fi, een lounge area en een self service business centre.  

Over Ibis

De modernisatie van  ibis is in lijn met de revitaliseringsstrategie voor de economy-merken van Accor, wereldwijd de grootste hotelexploitant met meer dan 3.600 hotels in 92 landen. Een van de belangrijkste innovaties van het merk is een revolutionair beddenconcept: Sweet Bed™ by ibis. Dit concept biedt comfort dat ongeëvenaard is in de economy-sector. Daarnaast ontwikkelde het hotelmerk nieuwe, moderne en gastvrije gemeenschappelijke ruimtes welke symbool staan voor de dienstbaarheid van het merk en de ibis-kernwaarden ‘eenvoud’, ‘moderniteit’ en ‘welzijn’. Ibis is het eerste hotelmerk dat het ISO 9001-certificaat heeft behaald – 88% van het wereldwijd ibis-netwerk is inmiddels gecertificeerd – voor haar professionaliteit en betrouwbaarheid. Verder beschikt 67% van het wereldwijd ibis-netwerk over het ISO 14001-certificaat. Een concreet bewijs voor ibis’ toewijding aan verbetering van het milieu. Na haar oprichting in 1974 is ibis uitgegroeid tot de grootste aanbieder van economy-hotels in Europa en nummer 4 van de wereld, met meer dan 1000 hotels en 125.849 kamers in 59 landen. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.