Hubo plust 2,6 procent in 2015

Datum: februari 7, 2016

Met een omzetplus van Hubo van 2,6% in 2015, blijkt de overname van DGN retail door Euretco eind 2014 succesvol. Dat concludeert Gertjo Janssen, directeur van DGN retail, de grootste retailserviceorganisatie voor zelfstandig doe-het-zelfondernemers na afloop van het eerste volle kalenderjaar dat de organisatie deel uitmaakt van Euretco.

Met de winkelformules Hubo en Multimate is DGN retail vooral actief op de DHZ-markt van specialistische winkels en speelt daarmee in op de sterk toenemende consumentenvraag naar totaaloplossingen voor klusuitdagingen. 

Hubo-, Hubo XL en Multimate-winkels kenmerken zich door toegevoegde waarde als gevolg van sterk persoonlijke benadering en vakkundig advies. Het leveren van maatwerkoplossingen, advies aan huis en montage zijn speerpunten. Zij zijn daarmee uniek binnen de Nederlandse DHZ-markt. De bijna 200 Hubo- en 70 Multimate-winkels worden alle geëxploiteerd door zelfstandig ondernemers. Hubo behoort tot de top 5 van sterkst groeiende winkelketens in Nederland en bereikte met een omzetplus van 2,6% in 2015 een beduidend beter resultaat dan de referentiegroep in de DHZ-markt.

Met de overname van DGN retail door Euretco in oktober 2014 is de keuze gemaakt met twee formules door te gaan: Hubo en Multimate. De overgrote meerderheid van de Fixet-ondernemers, de derde formule die binnen DGN opereerde, heeft ervoor gekozen om zich bij een van de twee aan te sluiten. 53 winkels zijn naar Hubo omgebouwd en 11 naar Multimate. Deze ombouw is in 2015 gerealiseerd.

Multimate groeide niet alleen in aantal winkels maar maakte in 2015 ook een positieve omzetontwikkeling door. Daarnaast werd afgelopen jaar een begin gemaakt met de introductie van shop-in-shop vestigingen van Decorette – een ander onderdeel van Euretco – in Multimate-winkels (Eindhoven en binnenkort Anna Paulowna).

 

Over DGN retail en Euretco

DGN retail is de grootste serviceorganisatie voor zelfstandig doe-het-zelf-ondernemers in Nederland en is onderdeel van Euretco. Euretco is de grootste retailservice-organisatie in Nederland, die samenwerkt met zo’n 2.000 ondernemers en franchisenemers. In totaal exploiteren zij bijna 2.900 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt € 2,3 miljard. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, groothandel en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. Tot bekende winkelformules en vloerconcepten behoren onder andere Intersport, Runnersworld, The Athlete’s Foot, Libris, Blz, Hubo, Multimate, Decorette, Vivante, Binnen, Slaapkenner  en Topform. Daarnaast beschikt Euretco via Euretco Label Company met Babyface en Blue Rebel  over internationale topmerken in het baby- en kinderkledingsegment. De zelfstandigheid en maximale ondersteuning van de ondernemer staat centraal in de relatie. Ondernemers profiteren naar eigen inzicht van inkoopvoordeel, regelmatige kennisuitwisseling en verkoopsamenwerking. Met zo’n 385 medewerkers staat Euretco dagelijks voor hen klaar. 

De voorloper van Euretco, Inkoopvereniging Nederland, bestaat sinds 1916. Hiermee vertegenwoordigt Euretco 100 jaar zelfstandig retailend Nederland. www.euretco.com

 EK/servicegroup, sinds eind april 2015 een meerderheidsaandeel in Euretco, is een coöperatie met 2.100 leden in Europa zelfstandig retailers in de branches woonaccessoires, speelgoed, luxe huishoudelijke artikelen, witgoed en kantoorartikelen.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.