Heropening The Athlete’s Foot Dordrecht

Datum: januari 23, 2016

Afgelopen zaterdag (23 januari 2016) vond in Dordrecht de heropening plaats van The Athlete’s Foot store volgens het nieuwe Sport with Style-concept. Eigenaren Jeroen en Angelique Boelhouwer hebben drie The Athlete’s Foot stores en dit is de eerste die wordt verbouwd naar het nieuwe concept waarvan er inmiddels al twaalf in Nederland zijn.

De Boelhouwers startten in 2005 met een COACH-vestiging in Dordrecht, een jaar later kwam daar Breda bij gevolgd door een derde winkel in Gorinchem in 2008. “De stores draaien goed en we hebben de winkel in Dordrecht bovenaan de agenda gezet omdat we daar na elf jaar sowieso wilden verbouwen,” zegt Jeroen Boelhouwer. “Daarna gaan we Breda en Gorinchem aanpassen volgens Sport with Style. Dit nieuwe, heel eigentijdse concept staat als een huis, zo heb ik ook van collega-ondernemers gehoord. De uitstraling is hoogwaardiger en trekt een bredere doelgroep aan. We zijn er heel positief over en kijken uit naar de heropening, waar we vooral ruchtbaarheid aan geven via social media met acties en aanbiedingen.”

Het nieuwe winkelconcept van The Athlete’s Foot (voorheen COACH), inclusief bijpassende sport lifestyle kleding, spreekt een brede doelgroep aan. Ondernemers die ermee werken scoren significant beter en er zijn dan ook veel aanvragen van startende ondernemers in het lifestyle segment om zich bij de formule aan te kunnen sluiten.

“De Dordtenaren waren al bekend met The Athlete’s Foot en krijgen er nu een nieuw winkelconcept voor in de plaats, de dertiende volgens het Sport with Style-concept in Nederland. Ik feliciteer de ondernemers daar van harte mee en ben blij dat ze ook hun andere twee stores volgens het concept gaan verbouwen. The Athlete’s Foot blijft groeien, zowel internationaal als in Nederland conform onze gezonde en kwalitatieve groeistrategie,” aldus Jos van der Wolk, directeur The Athlete’s Foot Nederland.

Euretco heeft al sinds oktober 2014 voet aan Nederlandse grond met The Athlete’s Foot. De vliegende start met een toenemend aantal nieuwe vestigingen bevestigt het volste vertrouwen dat Euretco heeft in een succesvolle doorvoering van de formule in de andere bestaande winkels. Klanten kunnen bij The Athlete’s Foot onder meer terecht voor sneakers van Nike, adidas, Converse, New Balance, Vans, ASICS, Reebok, Puma, sport lifestyle kleding en een breed aanbod bijpassende accessoires. The Athlete’ s Foot – sport with style.

Ambitie voor 2020

Euretco B.V. is master franchisenemer van The Athlete’s Foot in Nederland. De keten, die begin jaren ‘70 in de Verenigde Staten is opgericht, is sinds december 2012 onderdeel van het in Zwitserland gevestigde INTERSPORT International Corporation (IIC). The Athlete’s Foot is in 26 landen actief met meer dan 400 winkels. In 2014 draaide The Athlete’s Foot een wereldwijde consumentenomzet van €290 miljoen. Mede door verdere groei in Europa is de ambitie dat het marktaandeel in 2020 gegroeid is naar duizend winkels wereldwijd.

 
Over Euretco

Euretco is de grootste retailservice-organisatie in Nederland, die samenwerkt met zo’n 2.000 ondernemers en franchisenemers. In totaal exploiteren zij bijna 2.900 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt € 2,3 miljard. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, groothandel en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. Tot bekende winkelformules en vloerconcepten behoren onder andere Intersport, Runnersworld, The Athlete’s Foot, Libris, Blz, Hubo, Multimate, Decorette, Vivante, Binnen, Slaapkenner  en Topform. Daarnaast beschikt Euretco via Euretco Label Company met Babyface en Blue Rebel  over internationale topmerken in het baby- en kinderkledingsegment. De zelfstandigheid en maximale ondersteuning van de ondernemer staat centraal in de relatie. Ondernemers profiteren naar eigen inzicht van inkoopvoordeel, regelmatige kennisuitwisseling en verkoopsamenwerking. Met zo’n 385 medewerkers staat Euretco dagelijks voor hen klaar. www.euretco.com .  De voorloper van Euretco, Inkoopvereniging Nederland, bestaat sinds 1916.  Hiermee vertegenwoordigt Euretco 100 jaar zelfstandig retailend Nederland.

EK/servicegroup, sinds eind april 2015 een meerderheidsaandeel in Euretco, is een coöperatie met 2.100 leden in Europa zelfstandig retailers in de branches woonaccessoires, speelgoed, luxe huishoudelijke artikelen, witgoed en kantoorartikelen.

Vandaag vindt in Dordrecht de heropening plaats van The Athlete’s Foot store volgens het nieuwe Sport with Style-concept. Bron: FranchiseFormules.NL

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.