Healthy food formule eazie opende in Coronatijd 3 vestigingen

Datum: maart 1, 2021

Daar waar steeds meer gemeenten openingen van ongezondere fastfood restaurants willen ontmoedigen zien ze in eazie een welkome toevoeging waarmee het aanbod in gezond eten wordt versterkt. Eazie, prijswinnende Nederlandse speler in de ‘healthy-food-on-the-go’ markt heeft in deze trend onlangs in Alphen aan den Rijn de 25ste en in Amsterdam de 26ste eazie geopend. Binnenkort volgt in Nijmegen de 27ste eazie.

Strijd tegen overgewicht 
Gemeenten, waaronder de vier grootste van Nederland, zijn opzoek naar uitgebreidere regelgeving om een gezondere voedselomgeving te creëren. Ze willen het aanbod van gezond eten stimuleren en onder andere obesitas aanpakken. In een brief aan demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, ChristenUnie) vragen ze daarom een aanpassing in de Omgevingswet en de Warenwet, zodat ze meer middelen krijgen om het aanbod van gezond eten te kunnen versterken.

Inwoners bewuster laten leven
Shunli Huang, medeoprichter eazie: “Eazie gelooft in de kracht van goed en lekker eten en brengt deze passie graag over op anderen. Daarbij inspireert, stimuleert en activeert eazie mensen om bewust met eten bezig te zijn en te genieten van een gezonde levensstijl. Denk hierbij bijvoorbeeld aan campagnes waarin wij de gast een korting geven als hij die dag heeft gesport. Dat wij mensen helpen gezonder te leven waarderen gemeenten, merken wij. Dit zien wij ook terug bij vergunningstrajecten voor een nieuwe locatie, waarbij wij met open armen worden ontvangen.”

Groeistrategie
Rob Wolfs, directeur eazie: “Wij zullen in 2021 doorgroeien naar 30 vestigingen. Het consumenten gedrag, maar ook de visie van steeds meer gemeenten om actief bezig te zijn met gezonde voeding is een ontwikkeling dat maakt dat het concept eazie steeds relevanter wordt. Wij denken daardoor kwalitatief te kunnen doorgroeien naar 50 vestigingen binnen 5 jaar en zien een marktpotentie van 100 vestigingen in Nederland. Waarbij naast eat-in en take-away, het bezorgen van onze versbereide gezonde maaltijden een belangrijk onderdeel is van onze strategie.”

Over eazie
Met de titels ‘Beste Fastservice Formule van Nederland 2019’ (GFK), ‘Meest Populaire Vegetarische Gerecht 2020’ (Nationale Week zonder Vlees) en een eervolle tweede plaats in als ‘Meest Vegan-friendly Restaurantketens 2019’ (ProVeg) is eazie het bewezen succesvolle en snelgroeiende healthy food restaurantketen.

De franchiseformule eazie is in 2004 opgericht door twee Chinese broers met de missie om gezond eten voor iedereen toegankelijk te maken. Ze zijn opgegroeid met de Aziatische wetenschap dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Als je niet goed voor je lichaam zorgt, merk je dat mentaal en andersom. Gezond en lekker eten vormt volgens de Aziatische leer dan ook de basis voor een gelukkig leven. Deze leer voert eazie dan ook door in haar concept. Alle wokmeals, poké bowls, wraps, salades en smoothies zijn bijzonder betaalbaar en worden à la minute op basis van verse ingrediënten bereid. Naast de gebruikelijke menukaart kunnen klanten ook kiezen voor een create your own vegan-, glutenvrij-, halal-, eiwitrijk- of caloriearm- gerecht.

DELEN

Franchiseformule: eazie

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.