Grootste hotel in Benelux voltooit megaverbouwing

Datum: mei 24, 2014

De verbouwing van ibis Amsterdam Airport, het grootste hotel van de Benelux, nadert deze week zijn voltooiing. Het hotel investeerde ruim 2 miljoen euro om zich voor te bereiden op een verwachte toename van het aantal reizigers. Nieuw zijn 125 extra parkeerplaatsen, een stijlvolle en eigentijds ingerichte lobby met 24/7 Take Away, een overdekt en verwarmd terras en een Grand Café.

Tijdens de verbouwing is hard gewerkt aan het moderniseren van de immense hotellobby. Dankzij het Franse ontwerpbureau Les Ateliers Archange oogt de nieuwe ruimte modern, open en staat er overal kleurrijk designmeubilair. De visuals op de muren wijzen de internationale bezoeker op traditionele Nederlandse objecten zoals tulpen, windmolens en klompen.

“De sterke link met de nabije omgeving vindt men ook terug in de dranken en maaltijden die we verkopen”, verklapt Erwin van der Graaf, General Manager van ibis Amsterdam Airport. “De 24/7 Take Away-maaltijden zijn biologisch en lokaal ingekocht bij het Amsterdamse ‘De Keuken van Maass’, én we verkopen diverse lokale dranken en frisdranken. Wij zijn trots op onze omgeving en houden in onze bedrijfsvoering rekening met het milieu. Zo zijn wij een samenwerking aangegaan met Green Motion: een nieuw autoverhuurbedrijf met uitsluitend groene auto’s in zijn vloot. We verhuren sinds april een deel van onze lobby aan hen.”De vernieuwde lobby van ibis Amsterdam Airport, het grootste hotel van de Benelux. Bron: FranchiseFormules.NL

Vanwege de stijgende vraag naar Park-Sleep-Fly-arrangementen is 250.000 euro uitgetrokken voor de aanleg van 125 nieuwe parkeerplaatsen waardoor het totaal uitkomt op 600. Voor een supplement van dertig euro mogen gasten hun auto tot drie weken parkeren op het terrein van het ibis hotel. “Met name gasten die lang moeten reizen van of naar Schiphol maken hier graag gebruik van”, aldus Van der Graaf.

De Metropoolregio Amsterdam heeft in haar hotelnota de locatie van ibis Amsterdam Airport onlangs aangemerkt als kansengebied voor hotels. “De lokale politiek gelooft sterk in deze regio. Onze verbouwing is hiermee een antwoord op een stijgende vraag naar kwalitatief hoogwaardige hotels rondom Schiphol”, verklaart Van der Graaf. “Parallel daaraan moet de modernisering leiden tot grotere stromen reizigers die ons hotel en de omgeving willen bezoeken.”

Het vernieuwde ibis Amsterdam Airport werd heropend door locoburgemeester Nederstigt van gemeente Haarlemmermeer. Nederstigt benadrukte de sterke verbinding tussen het lokale bestuur en het bedrijfsleven, en de jarenlange relatie tussen ibis en zijn gemeente.

Naast de gerenoveerde ruimtes beschikt het hotel over 644 modern ingerichte kamers, een gratis shuttlebus van en naar Schiphol die twintig uur per dag rijdt, een fitnessruimte, vijf vergaderzalen, twee restaurants en gratis wifi in het gehele pand.

Over ibis

De modernisatie van  ibis is in lijn met de revitaliseringsstrategie voor de economy-merken van Accor, wereldwijd de grootste hotelexploitant met meer dan 3.500 hotels in 90 landen. Een van de belangrijkste innovaties van het merk is een revolutionair beddenconcept: Sweet Bed by ibistm. Dit concept biedt comfort dat ongeëvenaard is in de economy-sector. Daarnaast ontwikkelde het hotelmerk nieuwe, moderne en gastvrije gemeenschappelijke ruimtes welke symbool staan voor de dienstbaarheid van het merk en de ibis-kernwaarden ‘eenvoud’, ‘moderniteit’ en ‘welzijn’. Ibis is het eerste hotelmerk dat het ISO 9001-certificaat heeft behaald – 88% van het wereldwijd ibis-netwerk is inmiddels gecertificeerd – voor haar professionaliteit en betrouwbaarheid. Verder beschikt 67% van het wereldwijd ibis-netwerk over het ISO 14001-certificaat. Een concreet bewijs voor ibis’ toewijding aan verbetering van het milieu. Na haar oprichting in 1974 is ibis uitgegroeid tot de grootste aanbieder van economy-hotels in Europa en nummer 4 van de wereld, met 999 hotels en meer dan 124.022 kamers in 59 landen.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.