Groningen meest succesvolle stad voor introductie van McDelivery tot nu toe

Datum: oktober 11, 2018

McDelivery via Uber Eats is alweer een week beschikbaar in Groningen. Met ruim 1200 bestellingen maakt Groningen een vliegende start. De McDonald’s restaurants Herestraat en Westerhaven hebben namelijk het hoogst aantal bestellingen per restaurant van alle steden waar McDelivery beschikbaar is, bereikt.

  • Wat maakt Groningen uniek? Wat opvalt is dat Groningers niet alleen rond etenstijd bestellen, maar ook ’s avonds laat. Het op één na drukste moment qua bestellingen is namelijk 22.00 uur.
  • Voordat de werkweek weer begint, willen de Groningers nog even genieten van hun lievelingsproducten van McDonald’s. Afgelopen zondag was dan ook de drukste dag tot nu toe. Op die dag zijn er ruim 220 bestellingen geplaatst!
  • IJs is populair bij de Groningers; 1 op de 3 Groningers bestelt een McFlurry of Sundae IJs bij zijn of haar bestelling.


McDelivery succesvolle start

In Groningen bieden de McDonald’s restaurants Herestraat en Westerhaven McDelivery via Uber Eats aan. De teams van Franchisenemers Willie de Groot en Henk Sjitsma hebben de afgelopen week met veel plezier de bestellingen klaargemaakt: “We zijn heel erg blij dat we McDelivery nu ook in Groningen kunnen aanbieden en trots op de mooie resultaten die we nu al hebben behaald,” zegt Willie de Groot. Ook Franchisenemer Henk Sjitsma is blij met de eerste resultaten: “Super om te zien dat zoveel Groningers enthousiast reageren op de komst van McDelivery via Uber Eats. Nu kan iedereen in Groningen, wanneer ze maar willen, genieten van onze lekkerste burgers.” 


Hoe werkt het?

Het bestellen is heel simpel. De gebruiker downloadt de Uber Eats app voor Android of iOS, selecteert het restaurant naar keuze, bestelt zijn favoriete McDonald’s producten en betaalt in de app met zijn of haar creditcard, iDEAL of PayPal account. Zodra de koerier op enkele minuten afstand van het restaurant is, ontvangt het restaurant een seintje om de bestelling te bereiden. De koerier meldt zich in het restaurant, haalt de bestelling op bij het restaurant en bezorgt de McDelivery bestelling dan binnen gemiddeld tien minuten op de locatie die de gast invoert.


Over McDonald’s Nederland

Wekelijks biedt McDonald’s Nederland aan bijna 3,2 miljoen gasten op ieder moment van de dag een positief moment. Met gevarieerde keuzes en versbereide, iconische producten die door ruim 20.000 medewerkers met zorg worden bereid. In Nederland heeft McDonald’s 245 restaurants. Het streven naar kwaliteit en beleving staat centraal in alle facetten van de bedrijfsvoering.

 

Over McDelivery

Met meer dan twintig jaar ervaring in het bezorgen van McDonald’s producten in Azië en het Midden Oosten, is McDonald’s een van de grootste spelers wereldwijd in de bezorgmarkt. Over de hele wereld zijn er verschillende modellen voor het bezorgen van McDonald’s producten, waaronder het samenwerken met derde partijen voor het aanbieden van een succesvol bestel- en bezorgplatform. McDelivery is momenteel beschikbaar in bijna 14.700 restaurants in 66 verschillende landen. In Nederland biedt McDonald’s met 24 restaurants in vijf steden McDelivery aan.

 

Over Uber Eats

Uber Eats is een app voor on-demand maaltijdbezorging waarmee het bestellen van eten nog eenvoudiger wordt, of je nu thuis bent, op kantoor of in het park. Uber maakt gebruik van zijn technologie en expertise op het gebied van logistiek en brengt maaltijden naar gebruikers die inloggen met hun reguliere Uber account en vervolgens hun bestelling live via de app kunnen volgen. Uber Eats is beschikbaar in meer dan 200 steden en in 32 verschillende landen.

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.