Groeiend aantal campers in ons land biedt kansen voor Motorhome Depot

Datum: juli 22, 2015

In de eerste maanden van dit jaar groeide de verkoop van campers in Nederland met ruim 6%. De toename van het aantal occasions was nog sterker. Nederland staat op de vijfde plaats als het gaat om het aantal campers per 1000 inwoners. Inhakend op die trend begint franchiseformule Motorhome Depot in Nederland. Motorhome Depot is de absolute marktleider op het gebied van de verkoop van campers in het Verenigd Koninkrijk. De franchisenemers zijn makelaars die er uitstekend in slagen om kopers en verkopers van tweedehands campers bij elkaar te brengen.

Traditioneel worden campers hier verkocht via marktplaats.nl of gespecialiseerde websites. Motorhome Depot is één van de eersten die het concept van makelaars gebruikt om verkopers te helpen een geschikte koper te vinden. In het Verenigd Koninkrijk is zij daarmee in minder dan drie jaar tijd uitgegroeid tot de meeste belangrijke speler in de markt van tweedehands campers.

De ondersteuning van de franchisenemers is zo goed geregeld dat de formule de stap naar Nederland waagt zonder eerst te zoeken naar een Master-franchisenemer. Richard Wood, directeur, oprichter en eigenaar van Motorhome Depot: “Nederland ligt voor ons dichterbij dan grote delen van het Verenigd Koninkrijk of Ierland. En Nederland heeft een nog grotere motorhome dichtheid dan de thuismarkt. We zien dus grote kansen en willen zo dicht mogelijk bij de ondernemers en hun klanten staan”.

Nick van Meurs, partner bij Franchise Match laat desgevraagd weten; “De franchisenemers worden ondersteund met veel training en materiaal. Alles wordt afgestemd op de Nederlandse markt. Nederland is een belangrijke stap naar verdere internationale expansie. Succes in Nederland is daarom om meer dan één reden van groot belang.

Motorhome Depot voorziet in Nederland maximaal 20 vestigingen.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.