Goede sfeer en topkwaliteit leads op franchisebeurs Onderneem ’t!

Datum: april 15, 2014

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 april j.l. vond in het Euretco-gebouw in Hoevelaken de alweer 11e editie plaats van de jaarlijkse franchisebeurs Onderneem ’t!. In een sfeervolle en inspirerende ambiance waren meer dan 30 formules uit allerlei branches als standhouder vertegenwoordigd en stonden geïnteresseerde ondernemers te woord. Op de beursvloer werden gelijktijdig seminars georganiseerd door bedrijven, instanties en specialisten uit de franchisebranche. Ondermeer de Nederlandse Franchise Vereniging, de Belastingdienst, ABN AMRO, Köster Advocaten, Koelewijn & Partners en de Kamer van Koophandel deelden hun ervaringen over onderwerpen die aan het starten van een eigen bedrijf en het businessmodel ‘franchising’ raakten. De aanwezige foodformules pakten groots uit met hetFranchisenemer van het Jaar verkiezing op franchisebeurs Onderneem 't! 2014 aanbieden van heerlijke (New York)pizza slices, taco(mundo)’s, bitterballen, wraps, FEBO broodjes kroket, (Kaldi)koffie, soft ijs enz. De bezoekers van Onderneem ’t! 2014 werden daarmee zowel op vrijdag als op zaterdag in één dag getrakteerd op alles wat franchise ondernemen zo mooi maakt. 

FranchiseFormules.NL mediapartner beurs

FranchiseFormules.NL is als mediapartner nauw betrokken bij de marketing van de beurs. De franchise-community ondersteunt de beide beursorganisatoren (First Formula en Franchise+) met publicatie van persberichten, bannering op de website en het versturen van direct mailings (per post en per mail) aan de belangrijkste doelgroep, kandidaat-ondernemers. Met betrekking tot laatstgenoemde marketingtool werden alle ingeschreven kandidaat-ondernemers in de drie afzonderlijke kandidatenbanken van Franchise+, First Formula en FranchiseFormules.NL persoonlijk aangeschreven. Ook werd er dit jaar veel aandacht aan de beurs besteed via alle beschikbare social mediakanalen en werd een speciale hashtag in het leven geroepen waar tweets over de beurs verzameld worden (#franchisebeurs). Deze gecombineerde aanpak heeft zijn (virale) vruchten afgeworpen want de beurs werd in beide dagen bezocht door ruim 1.500 franchise-geïnteresseerden, waaronder verhoudingsgewijs veel (startende) ondernemers.   

Ervaringen standhouders

FranchiseFormules.NL was dit jaar zelf met een stand aanwezig op de beursvloer en had een select deel van haar klanten uitgenodigd om deel te nemen: de formules Maxx aanhuurmakelaars, City Box, fit20 en Nu Wonen

Sylvio Ekkel van Maxx aanhuurmakelaars: “Voor Maxx was het de eerste keer dat wij deze beurs bij mochten wonen, ik wist op voorhand niet wat ik ervan moest verwachten. Beide dagen zijn voorbij gevlogen en de 2e dag heb ik zelfs nog een extra medewerker gevraagd om te helpen. Zeker op vrijdag was de “kwaliteit” van de bezoekers hoog, maar ook de zaterdag heeft serieuze kandidaten opgeleverd. De komende weken maar eens kijken hoe de follow-up van de leads verloopt, mijn verwachtingen zijn hoog gespannen”.

Gerard Gerritsen (op foto hieronder 2e van rechts) heeft namens City Box deelgenomen: “Wij deelden met nog een 3-tal andere relaties van FranchiseFormules.NL een attractieve stand op een uitstekende plek vlakbij het themaplein. Een korte samenvatting van mijn ervaringen:      

– Zowel vrijdag als zaterdag ruim voldoende bezoekers;FranchiseFormules.NL was dit jaar aanwezig op franchisebeurs Onderneem 't! met een select deel van haar klanten: Maxx aanhuurmakelaars, City Box, fit20 en Nu Wonen.
– Topkwaliteit leads;
– Goede collegiale sfeer;
– Uitstekende catering;
– Hoog kwaliteitsniveau van de andere participanten”.

“Wij denken dat deze beurs de standaard heeft neergezet voor de franchisewereld in Nederland. De combinatie met een aantal partners van FranchiseFormules.NL is ons ook uitstekend bevallen. City Box is volgend jaar dan ook zeker opnieuw van de partij”.

Walter Vendel is de algemeen directeur van fit20 franchise BV: “De franchisebeurs pakte beter uit dan ik had verwacht. Ik heb drie serieus geïnteresseerde kandidaten eraan over gehouden en een aantal mogelijke kandidaten. Daarnaast een mogelijke nieuwe partner gevonden en twee nieuwe leveranciers. De beurs was prima georganiseerd, evenals het gebeuren in onze stand. Ik kijk er met veel plezier op terug”.

Veel interactie en startende formules op beurs

Jan Piet Broersma van FranchiseFormules.NL had twee drukke dagen: “De beurs werd goed bezocht. Daar hoop je als mediapartner natuurlijk ook op, maar vooral de opkomst op vrijdag was beter dan ik vantevoren had ingeschat. Dat was uiteraard mooi voor de formules die wij als bedrijf voor deelname hadden uitgenodigd. Er was vanaf de opening direct veel interactie met het gewenste type bezoeker én op het juiste gespreksniveau. Ik ben zelf veelvuldig in gesprek geweest met bestaande relaties uit de franchisebranche en daarnaast vooral ook met ondernemers die een nieuwe franchiseformule in de markt wilden zetten. Ik ben een aantal totaal nieuwe concepten met veel potentie tegengekomen. Startende franchisegevers hebben altijd veel vragen over franchising en over hoe ze dat precies aan moeten pakken en dan is zo’n beurs natuurlijk de uitgelezen plek om alle benodigde informatie te vergaren. Het begeleiden van nieuwe formules in de markt behoort tot onze kernactiviteiten, wij kunnen ze vaak goed op weg helpen”. 

“Ook heb ik veel kandidaat-franchisenemers gesproken die zich kwamen inschrijven in onze kandidatenbank of die stonden te wachten als mijn klanten in gesprek waren. Ik weet uiteraard op hoofdlijnen hoe hun formules in elkaar steken en waar ze naar op zoek zijn (qua kandidaatprofiel) en verzorgde dan de eerstelijns introductie. Zodra een franchisegever weer beschikbaar kwam nam deze het gesprek over en werden details besproken of werd een afspraak ingepland. Die constructie als extra stand-in werkte prima! Je loopt namelijk altijd het risico dat een in je formule geïnteresseerde kandidaat-ondernemer vanwege drukte eerst voorbij je stand loopt en dat je hem of haar dan later helemaal niet meer terug ziet. Dat is natuurlijk doodzonde”.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.