Goed resultaat Euretco over 2013

Datum: mei 18, 2014

In een moeilijke non-food retailmarkt heeft Euretco in 2013 beduidend beter weten te presteren dan in het voorgaande jaar. Het genormaliseerde bedrijfsresultaat stijgt van € 4 miljoen in 2012 naar € 6 miljoen euro in 2013. In 2013 zijn de eerste vruchten geplukt van de ingezette integratieprojecten als gevolg van de fusie met Intres die plaatsvond in de zomer van 2012. De solvabiliteit van Euretco nam toe van 39,7% in 2012 naar 43,2 % 2013.

Dankzij de gerealiseerde synergievoordelen is actief op kosten bespaard. Deze besparing is enerzijds ingegeven door economische omstandigheden en anderzijds door verdere efficiency maatregelen. Euretco zal blijven investeren in verbetering en verbreding van de dienstverlening waardoor aangesloten ondernemers kunnen excelleren in de bestaande retailmarkten mode, wonen, sport en media en daar waar mogelijk in nieuwe branches. Een aantal economische indicatoren laat sinds het laatste kwartaal van 2013 een verbetering zien. In lijn hiermee verwacht Euretco in 2014 een verdere resultaatverbetering te kunnen realiseren.

Het financiële jaarverslag zal op 21 mei online gezet worden op www.euretco.com

Profielschets

Euretco, gevestigd in Hoevelaken in het hart van het land, is de grootste retailservice-organisatie van Nederland, die samenwerkt met bijna 1.900  retailers. Deze zelfstandig ondernemers exploiteren circa 2.900  winkels in de branches mode, wonen, sport en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt ongeveer € 2,2  miljard. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, wholesale en financiële dienstverlening aan de ondernemers en leveranciers. Bekende winkelformules en vloerconcepten van Euretco zijn o.a. Intersport, Libris, Runnersworld, Coach, Decorette, Livera, Vivante, Blz. en Topform. Daarnaast beschikt Euretco via Euretco Label Company met Babyface, Blue Rebel, Rags Industry en LCKR over vier internationale topmerken in het baby- en kinderkledingsegment.

Het zelfstandig ondernemerschap staat centraal in deze relatie. Aangesloten ondernemers profiteren van inkoopvoordeel, ondersteuning in (online) marketing, regelmatige kennisuitwisseling, verkoopsamenwerking en omni channel retailing (oftewel: offline én online). Met 320 medewerkers staat Euretco dagelijks voor hen klaar.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.