Geef uw mening over het concept Nederlandse Franchise Code

Datum: juli 21, 2015

Op 16 juni j.l. is de consultatie van de Nederlandse Franchise Code (NFC) van start gegaan.  De schrijfcommissie hecht veel waarde aan de inbreng van de sector. Belangstellenden hebben nog een week de tijd, tot en met 28 juli, om inhoudelijk te reageren.

NFC

De NFC heeft als doel de samenwerking en transparantie binnen de franchisesector te verbeteren. De code is ontwikkeld door een schrijfcommissie met vertegenwoordigers namens franchisegevers en franchisenemers en wordt ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken. Met de inzet van de code wil de sector samenwerking op basis van gelijkwaardigheid tussen franchisegever en franchisenemer bevorderen. Franchise is een ondernemingsvorm die gebaseerd is op samenwerken, vertrouwen en transparantie en met wederzijdse rechten en plichten tussen zelfstandige ondernemers. De NFC geeft nu duidelijke richtlijnen op het gebied van wederzijdse rechten en verplichtingen, informatievoorziening, ook in de precontractuele fase, en de franchiseovereenkomst. 

Consultatie

De openbare consultatie van de NFC loopt tot en met 28 juli 2015. De consultatieversie NCF is te downloaden op www.nederlandsefranchisecode.nl. Opmerkingen over de code kunnen worden gestuurd naar consultatieNFC@minez.nl en zullen na afloop van de consultatieperiode worden betrokken in het opstellen van de definitieve tekst van de NFC.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.