Franchisenemersblog: Mijn eerste weken bij Straetus

Datum: oktober 6, 2016

Maandag 3 oktober 2016. Het schrijven van deze datum betekent dat mijn eerste maand er alweer op zit bij Straetus. Voor mijn gevoel is deze maand echt voorbij gevlogen. Per 1 september 2016 ben ik gestart met een vestiging van Straetus Incasso in Utrecht. Voor mij een erg mooie uitdaging in een stad met veel mogelijkheden. Omdat de vestiging Utrecht nog niet bestond, was en is het mijn taak om Straetus in hier op de kaart te zetten.

Acquisitie

Dat ga ik doen door opdrachtgevers te ontzorgen met betrekking tot de incassowerkzaamheden en/of debiteurenbeheer. Deze eerste weken ben ik erg actief geweest met  telefonische acquisitie, canvassen en het bezoeken van netwerkclubs om zodoende zoveel mogelijk ondernemers te bereiken. Een prettige afwisseling tussen deze manieren van acquisitie zorgt ervoor dat het leuk blijft, in tegenstelling tot wat veel mensen van acquisitie vinden.

Wat ook helpt is om de werving van nieuwe klanten eens gezamenlijk te doen met een andere franchisenemer of collega. Op deze manier maak je er een soort competitie van en dit kan resulteren in meer afspraken.

Al deze manieren van acquisitie hebben de eerste maand ook geresulteerd in diverse nieuwe opdrachtgevers. Hier komen nu ook de eerste dossiers uit, waarvan er ook een aantal alweer gesloten zijn omdat de betalingen snel voldaan zijn na contact met de debiteur.

Afwisseling

Mijn werkzaamheden worden steeds afwisselender wat het allemaal nog leuker maakt. Daarnaast heb ik er ook voor gezorgd dat er nu veel mensen weten van het bestaan van de vestiging van Straetus in Utrecht. Dit is vooral voortgekomen uit het canvassen en het bezoeken van netwerkclubs. Eén van die netwerkclubs is de BNI in Utrecht, waar ik ook lid ben geworden sinds deze maand. Een erg leuke en diverse groep ondernemers die er alles aan doen om aanbevelingen aan elkaar te kunnen overhandigen elke week.

Al met al een erg leuke eerste maand. Waarin ik ontzettend veel heb geleerd en verschillende mensen heb leren kennen. Dat er nog vele mogen volgen!

Roy Bakker

Straetus Utrecht

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.