Franchisenemers PLUS tegen Nieuwe Revu

Datum: september 11, 2012

De NOS meldt dat minstens tien franchisenemers van supermarktformule PLUS weigeren het weekblad Nieuwe Revu te verkopen. Zij willen niet meewerken om een omzetverhoging van het tijdschrift omdat topcrimineel Willem Holleeder columnist is.

Het initiatief voor deze opmerkelijke actie werd genomen door Piet Boerman. Hij is ondernemer van de PLUS in Dordrecht. Hij heeft weliswaar geen bezwaar tegen de column maar wil desondanks niet meewerken aan het verhogen van de omzet van het blad.

Het hoofdkantoor van de keten respecteert de keuze omdat individuele ondernemers het recht hebben om centraal aangeleverde producten niet te verkopen. Concurrent Albert Heijn heeft op haar beurt al laten weten het niet fijn te vinden als hun franchisenemers de Nieuwe Revu vermijden. Zij stelt dat de klanten verwachten dat het weekblad in de schappen ligt.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_11_september_2012.htm#plus_franchise

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.