Franchisenemer OAMKB kreeg binnen één uur financiering rond via crowdfunding

Datum: december 23, 2013

Voor ondernemers is het in deze tijd niet altijd vanzelfsprekend om kredieten van de bank te krijgen. Vooral kleine ondernemers en starters ondervinden problemen om via de gevestigde orde hun bedrijfsfinanciering rond te krijgen. Ondanks de bereidheid bij banken om zijn bedrijf “OAMKB Twente” te financieren, wilde dhr. Mendel Chiu AA toch via Crowdfunding geld ophalen. Dit leek hem de ideale manier om de gevestigde orde te laten zien dat het ook zonder de traditionele geldverstrekkers succesvol kan zijn.

Mendel Chiu heeft jarenlange ervaring in de accountancybranche. Bij voormalige werkgevers en na vele gesprekken met klanten heeft hij het inzicht gekregen dat de huidige vorm van financiële dienstverlening vanuit de “traditionele” kantoren niet meer aansluit bij de behoeften en verwachtingen van de ondernemers van nu. Accountants moeten meer aandacht besteden aan de ondernemer zelf, gericht zijn op goede persoonlijke begeleiding, met ruimte om te sparren. De administratieve processen kunnen geautomatiseerd en gedegen verlopen via de nieuwste online technologie. Zo houdt hij als accountant tijd voor de ondernemer over.

Hij maakte een pakkende pitch en diende een aanvraag in op het crowdfundingplatform geldvoorelkaar.nl Na screening op kredietwaardigheid werd akkoord gegeven en volgde publicatie. Mendel Chiu: “Alles wat ik nodig heb om mijn bedrijf op te zetten en te laten renderen, vond ik in de reeds bestaande formule van OAMKB. Dit biedt mij de juiste technologische oplossingen en het landelijk netwerk waarin alle disciplines binnen de financiële dienstverlening zijn vertegenwoordigd, wat inhoudt dat mijn klanten met elk vraagstuk bij ons terecht kunnen.“ Gelukkig zagen geldschieters via Crowdfunding de mogelijkheden om voor elkaar het verschil te kunnen maken. Op woensdag 18 december om 14 uur werd de publicatie vrijgegeven en binnen één uur was het beoogde bedrag van € 20.000,- bij elkaar. Dat stelt mij in staat om op 1 januari a.s. de deur, of liever gezegd: portal, van mijn online accountantskantoor te openen”.

OAMKB is ontzettend blij over de snelheid waarmee kredietverstrekkers via crowdfunding de financiering van de opstart en kantoorovernames voor haar partners verwezenlijkt. Financieringsaanvragen voor kandidaat franchiseondernemers en voor klanten van OAMKB, zullen in de toekomst ook via crowdfunding worden gedaan. Deze innovatieve, interactieve en vooral efficiënte vorm van geld investeren en laten renderen past helemaal bij het online karakter van de formule-organisatie.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.