Franchisemiddag Capital Circle groot succes

Datum: oktober 14, 2015

Meer dan 20 franchiseformules vertegenwoordigd door 50 deelnemers waren aanwezig op het Capital Circle franchise evenement in Hotel New York in Rotterdam. Ketens als Domino’s, Nederlandse Expert Groep, Subway, Multivlaai en vele andere waren benieuwd naar de mogelijkheden van crowdfunding. Deze middag werd er gesproken over franchise en crowdfunding. Door de hoge opkomst, de interessante sprekers en gezellige sfeer is het een zeer succesvolle middag geworden.

Als eerste presenteerde Coert Coomans, oprichter van Capital Circle, over zijn visie op de crowdfunding markt. Coert legde uit dat er stappen moeten worden gemaakt in de markt van crowdfunding; van kickstarter initiatieven via risicovolle projecten (junk grade) naar de volgende stap kwaliteit beleggingen (investor grade). Capital Circle werkt alleen met financieel goed onderbouwde projecten die altijd zekerheden bieden. Hij haalde wat voorbeelden aan uit de huidige crowdfunding praktijk waarbij de kans op terugbetalen klein is en alle zekerheden bij de bank liggen, terwijl het risico altijd op de crowd wordt afgewenteld. In die zin onderscheidt Capital Circle zich van alle andere platforms die op dit moment actief zijn in Nederland.Meer dan 20 franchiseformules vertegenwoordigd door 50 deelnemers waren aanwezig op het Capital Circle franchise evenement in Hotel New York in Rotterdam. Bron: FranchiseFormules.NL

Richard van Houwelingen vertelde over de werking van arrangementen bij banken en hoe dit voor de financiële crisis franchisenemers en -gevers in staat stelde snel te handelen. Met een arrangement weet je namelijk van tevoren of je verzoek kans maakt of niet en heb je binnen twee weken zekerheid.  Sinds de crisis in 2006 bestaat dit niet meer bij de banken, aanvragen duren negen weken of langer. Hierdoor verliest men slagkracht en kan de franchise branche moeilijk groeien. Doordat Capital Circle met arrangementen gaat werken komt die slagkracht terug en kan men weer ondernemen, dankzij crowdfunding!

Als laatste vertelde Hein van Baalen, een marketing specialist op gebied van franchise, over zijn ervaringen in de franchisewereld en hoe men weer kan groeien. Hein wil graag meer flexibiliteit in de contracten zien en meer samenwerking tussen franchisegever en -nemer.

Na een interactieve vragenronde waarin men alle sprekers  vragen kon stellen stond er een borrel klaar. Uiteraard zijn hier de eerste contacten voor samenwerking tussen verschillende franchise ketens en Capital Circle gelegd. Capital Circle plaatst binnenkort dus weer nieuwe franchise projecten op het platform. Houdt u de website in de gaten voor unieke beleggingsproposities, tegen voorwaarden die eerder alleen toegankelijk waren voor instituten.


(Red.)
 Capital Circle is ook aanwezig als gastspreker rondom het centrale thema ‘Crowdfunding & Franchise’ op de 6e FranchiseFormules Netwerkmiddag (Februari 2016). Klik hier voor meer informatie en/of deelname.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.