FranchiseFormules.NL onderschrijft beoordelingsmethodiek Franchise Keurmerk

Datum: juni 11, 2014

Momenteel wordt er veel (in ondermeer de media) gesproken over het gebrek aan transparantie bij franchiseformules. In Nederland bestaat geen wetgeving aangaande franchise, maar er is wel een norm ontwikkeld in 2009. Een norm die aangeeft hoe de juistheid en volledigheid van de informatievoorziening rondom franchisetrajecten behoort te zijn. De norm is gebaseerd op wetenschappelijk (internationaal) onderzoek, de Europese erecode en wetgeving/erkende documenten uit andere landen. Deze ISO-norm (guide 65 of NEN 45011) is mede ontwikkeld door het KeurmerkInstituut en is ondergebracht in een onafhankelijke stichting. 

Werkwijze Franchise Keurmerk

Tijdens de Initiële Beoordeling worden een aantal documenten opgevraagd en beoordeeld. Tevens vindt er een audit en diepte-interview plaats om alle processen goed te kunnen begrijpen. De audit is een vaststaandeFranchiseFormules.NL onderschrijft beoordelingsmethodiek Franchise Keurmerk onderzoeksmethode, welke bij iedere formule op dezelfde onderdelen wordt uitgevoerd. Het is een kortdurend traject, waarbij niet teveel tijd wordt gevraagd van de franchisegever. Meer informatie vindt u op de website van het Franchise Keurmerk. U kunt hier tevens een brochure downloaden

FranchiseFormules.NL onderschrijft de vaste beoordelingsmethodiek van Stichting Franchise Keurmerk. Indien uw formule het predikaat van de Initiële Beoordeling van Franchise Keurmerk ontvangt, dan wordt dit uitdrukkelijk vermeld op de website van FranchiseFormules.NL en wordt het definitieve rapport gepubliceerd. De kandidaat-franchisenemers die informatie opvragen via de portal van FranchiseFormules.NL, krijgen via deze rapportages meer inzicht in de desbetreffende formule. Dit werkt drempelverlagend, aangezien kan worden aangetoond dat de formule voldoet aan de eisen zoals gesteld door een onafhankelijke –franchise gespecialiseerde- certificeringsinstelling. 

Voor meer informatie kunt u terecht bij FranchiseFormules.NL of via e-mail aan mevrouw Emy Smolders: info@franchisekeurmerk.nl.

 

Tip van de redactie

Lees ook: Is wetgeving inzake franchising gewenst of niet? (I) , Franchisewetgeving biedt schijnveiligheid (II) en Franchise wetgeving niet nodig volgens minister Kamp 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.