Franchiseformule Spare Rib Express in 5 jaar tijd verdubbeld

Datum: oktober 9, 2019

Spare Rib Express heeft in de afgelopen jaren een flinke groei weten te realiseren. De franchiseformule is in de afgelopen 5 jaar verdubbeld in omzet én bezorgrestaurants.

Waar we 1 april nog de deuren van een splinternieuw Spare Rib Express bezorgrestaurant in Oosterhout opende, staan er nu alweer 6 nieuwe openingen op de planning en nog diverse potentiële locaties in de pijplijn, aldus David Pinedo, Commercial Manager Spare Rib Express.

De food franchiseformule is niet alleen in omvang is gegroeid, er heeft ook een transformatieproces plaatsgevonden op het gebied van de positionering en uitstraling van de formule. Ooit vooral herkenbaar door de opvallende auto’s met vlammen, nu door steeds meer zichtlocaties ook vindbaar in het straatbeeld. Als je de formulewebsite en diens social media bekijkt, kun je niet meer om de ambachtelijke identiteit heen.

Eind 2019 zijn er 62 Spare Rib Express bezorgrestaurants. Ondanks het fors verlagen van de prognose voor de Nederlandse economische groei vanuit het CPB, geeft het FSIN aan dat de vooruitzichten (+24,8% omzetstijging t/m 2025) voor de foodmarkt goed blijven, aldus Pinedo. Consumenten blijven kiezen voor gemak en genieten. Wij zien de vooruitzichten naar de toekomst toe dan ook erg positief in.

De eerstvolgende bezorgrestaurants zullen geopend worden in onder andere Hengelo, Meppel, Nijkerk, Geldermalsen, Kampen en Doetinchem. In de provincies Overijssel, Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg zijn er nog diverse regio’s beschikbaar.

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.