Franchiseformule Pitch&Putt Golf breidt uit naar Duitsland

Datum: oktober 21, 2014

Pitch&Putt Support, franchisegever van 25 Pitch&Putt golfbanen in Nederland, gaat haar activiteiten uitbreiden naar Duitsland. Golfvereniging Winterberg gaat samen met het nabij gelegen Landalpark in Winterberg, vanaf 1 januari 2015 een samenwerking met Pitch&Putt Golf aan om een intensievere exploitatie van de 9-holes par-3 baan te realiseren. Pitch&Putt Golf Winterberg wordt de eerste Pitch&Putt Golfbaan in Duitsland.

Positieve verwachtingen voor 2015

Ron Steinkuhler, directeur operations bij Pitch&Putt Support: “De baan in Winterberg kan, door de aansluiting bij Pitch&Putt Golf, profiteren van de reeds opgebouwde naamsbekendheid van onze succesvolle formule. Dit uiteraard met als doel om te focussen op het verhogen van de bezoekersaantallen van de baan. Met de 9-holes Pitch&Putt Golfbaan in Winterberg sluit zich niet alleen de eerste baan in Duitsland aan, we vestigen ons meteen op een geweldige locatie. Naast Winterberg zijn we ook in gesprek om op andere locaties in Duitsland het Pitch&Putt Golf-concept te exploiteren. We zien 2015 dan ook met positieve verwachtingen tegemoet! Tevens bevestigt deze samenwerking dat Pitch&Putt Golf als sport internationaal gezien steeds serieuzer genomen wordt en daar zijn wij natuurlijk ook erg blij mee.” 

Laagdrempelige kennismaking met de golfsport

Jost Rossel, voorzitter van Golfclub Winterberg en Jaap Schuurman, General manager bij Landal Winterberg: “Voor ons is deze samenwerking een hele bewuste keuze. Pitch&Putt Golf wint steeds meer aan populariteit, met name door haar laagdrempeligheid bestaande uit bijvoorbeeld betaalbare greenfees, het ter beschikking stellen van de materialen en de instructie die standaard wordt gegeven op de eerste hole. Pitch&Putt Golf slaat de ideale brug tussenV.l.n.r. Ralph Scheffers Manager Front Office & Retail Landal, Jost Rossel, Voorzitter Golfclub Winterberg, Ron Steinkuhler (Directeur Operations Pitch& Putt Support), Jaap Schuurman, General Manager Landal, Wolfgang Gerlach (Golfclub Winterberg) en Erik Jorritsma (Algemeen Directeur Pitch&Putt Support). Bron: FranchiseFormules.NL respectievelijk de golfclub en het Landalpark. Niet-golfers en beginnende golfers zullen ons makkelijker weten te vinden en dat geldt ook voor de  gasten van Landal Winterberg. Voor veel mensen vormt de relatief korte Pitch&Putt Golfbaan een eerste, laagdrempelige  kennismaking met de golfsport. Wij zijn ervan overtuigd dat we door het bundelen van onze krachten de golfsport ook in Winterberg beter kunnen promoten en nog meer mensen kunnen laten genieten van dit spel.”

9-holes par 3 op Golfbaan Winterberg

Net buiten het populaire vakantieoord Winterberg in Sauerland, op de helling van de berg, ligt het Landalpark Winterberg midden in een prachtige natuurlijke omgeving. Direct naast het vakantiepark ligt de ruim aangelegde korte 9-holes golfbaan. Op 2 oktober jl. zetten de partijen Golfclub Winterberg en Pitch&Putt Support hun handtekening onder een overeenkomst waarbij Landal Winterberg nauw betrokken is.  

Over Pitch&Putt Golf

Pitch&Putt Golf wordt gespeeld op een kleine 18-holes golfbaan. Van de afslag tot de vlag varieert de lengte van de holes tussen 30 en 90 meter. Door deze ‘kleine’ afstanden is het spel geschikt voor iedereen. De geoefende golfer kan middels Pitch&Putt Golf het “korte werk” verbeteren. Ook mensen die nog nooit golf hebben gespeeld, kunnen op een Pitch&Putt Golfbaan uitstekend uit de voeten. Na een korte instructie kan iedereen zelfstandig golfen. Een dure uitrusting hoeft niet te worden aangeschaft. Het gebruik van alle materialen, golfclubs (slagstokken), ballen, tees en scorekaarten, is bij de prijs inbegrepen. 

Pitch&Putt Golf is een door de R&A in Schotland erkende golfsport en kent in Nederland de Nederlandse Pitch&Putt Bond en wordt zowel in als buiten Europa op vele plekken beoefend. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.