Formules Fixet, Multimate en Hubo naar Euretco

Datum: oktober 27, 2014

Door de definitieve overname van DGN Retail (Apeldoorn) versterkt Euretco (Hoevelaken) haar positie verder als retailservice-organisatie. In een reactie zegt Harry Bruijniks, CEO van Euretco: “We zijn blij dat na maanden van intensief overleg de ondernemers van DGN met een grote meerderheid voor toetreding tot Euretco hebben gekozen. Met deze overname treden 230 zelfstandig ondernemers met de formules Hubo, Multimate en Fixet en circa 70 vrije inkoopleden toe tot de Euretco-organisatie”.

Met de uitbreiding naar de doe-het-zelf-markt is er naast de huidige branches mode, wonen, sport en media een nieuwe branche aan haar organisatie toegevoegd. “Dit past geheel in de gekozen lijn van onze strategie. We zijn bouwers van een retailserviceplatform voor zelfstandig ondernemers en we hebben verstand van retailprocessen en franchise-ontwikkeling. Onze kennis is dan ook voor vele branches geschikt”aldus Bruijniks.

Tijdens de buitengewone ledenvergadering in september in Nijkerk stemden de ondernemers van DGN Retail over de overname door Euretco. Ruim 91 procent van de stemgerechtigde certificaathouders heeft ingestemd met de voorgenomen overname. Inmiddels is het aantal afgesproken individuele contracten met ondernemers binnen, zodat ook aan de laatste voorwaarde voor het samengaan van de beide bedrijven is voldaan en de overname afgelopen vrijdag kon worden afgerond.Harry Bruijniks (CEO Euretco, links) Henk Castelijns (interim-directeur DGN Retail) ondertekenen het overname contract. Bron: FranchiseFormules.NL

“Met deze overname hebben DGN Retail en haar formules onderdak gevonden bij een professionele partij die het belang van zelfstandig ondernemerschap centraal stelt. Door deze overname zullen de formules verder door kunnen groeien”, aldus Henk Castelijns, interim directeur DGN Retail.

Euretco heeft de intentie om op termijn met twee van de drie formules in doe-het-zelf verder te gaan, te weten Hubo en Multimate. Dit om maximale kostensynergie te bewerkstelligen, maar vooral om de marketingondersteuning van deze formules verder te versterken. 

Een meerderheid van de Fixet-ondernemers heeft inmiddels in overleg met de organisatie een keuze gemaakt voor één van beide formules. De ondernemers die de keuze nog niet gemaakt hebben, zullen uiteraard gedurende de resterende looptijd van hun contract met Fixet maximale formule-ondersteuning blijven krijgen.

In het vierde kwartaal 2014 zal het DGN-kantoor in Apeldoorn worden gesloten en zullen alle activiteiten binnen Euretco Hoevelaken worden ingepast.

 

Profielschets DGN

DGN retail is de grootste serviceorganisatie voor zelfstandig doe-het-zelf-ondernemers in Nederland.
Per 1 oktober 2014 omvat DGN retail de formules Multimate, Hubo en Fixet, met 266 aangesloten ondernemers door heel Nederland. De serviceorganisatie is gevestigd in Apeldoorn en telt ongeveer 65 medewerkers. DGN retail is professioneel actief in de doe-het-zelfbranche en biedt haar aangesloten ondernemers een compleet pakket aan diensten ter ondersteuning van haar winkelformules. Dit betekent; actuele assortiment samenstellingen, collectieve inkopen, het voeren van een prijspolitiek met gunstige winstmarges, uitbreiding van het marktaandeel, het onderhouden van actuele automatiseringsactiviteiten en het leveren van informatie omtrent opleidingen en bedrijfsvoering. De organisatie, waar de aangesloten zelfstandig ondernemers tevens aandeelhouder zijn, profileert zich op maatschappelijk verantwoorde wijze en heeft als doelstelling de zakelijke belangen van haar ondernemers optimaal te laten renderen.

Profielschets Euretco

Euretco is de grootste retailservice-organisatie in Nederland, die – na de acquisitie van DGN Retail – samenwerkt met ruim 2.200 ondernemers en franchisenemers. In totaal exploiteren zij zo’n 3.250 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt € 2,5 miljard. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, wholesale en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. Tot bekende winkelformules en vloerconcepten behoren INTERSPORT, Runnersworld, COACH, Decorette, Vivante, Topform, Libris, Blz en nu dan ook Hubo, Multimate en Fixet. Daarnaast beschikt Euretco via Euretco Label Company met Babyface, LCKR, Rags en Blue Rebel over internationale topmerken in het baby- en kinderkledingsegment. De zelfstandigheid van de ondernemer staat centraal in de relatie. Ondernemers profiteren naar eigen inzicht van inkoopvoordeel, regelmatige kennisuitwisseling en verkoopsamenwerking. Met zo’n 380 medewerkers staat Euretco dagelijks voor hen klaar.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.