Formulehuis Euretco lanceert Jouwsportzaak.nl

Datum: september 1, 2014

Met meteen al meer dan vijftig aangesloten sportondernemers mag de lancering van het online platform Jouwsportzaak.nl succesvol worden genoemd. Jouwsportzaak.nl is een initiatief van retailservice-organisatie Euretco uit Hoevelaken en biedt consumenten een centrale webshop waaraan lokaal opererende, zelfstandig ondernemers deelnemen. “Met de webshop geven we als Euretco invulling aan de omni channel-behoefte van de consument,” zegt Emiel Poeisz, manager Euretco Sport. “Het is écht uniek in de markt dat we vanuit een centraal punt faciliteren in webshops voor onze aangesloten zelfstandig sportondernemers, die vervolgens continu worden voorzien van de meest actuele content.”

De behoefte aan een centrale webshop bleek groot te zijn, aldus Poeisz. “Ondernemers willen extra omzetmogelijkheden graag benutten. Op dit moment wordt ongeveer 10 procent van de sportartikelen online aangeschaft en de verwachting is dat dat aandeel verder zal groeien. Daarop geven we met het platform Jouwsportzaak.nl een antwoord via de bouw van een centrale webshop waar artikelen kunnen worden besteld. Klanten kunnen het artikel laten verzenden, of dit in de winkel kosteloos afhalen. Met dit laatste wordt meer traffic naar de aangesloten ondernemers gegenereerd, wat de kansen op extra verkoop vergroot. Want dat is waar het met Jouwsportzaak.nl uiteindelijk om draait: meer traffic en omzet creëren, zowel on- als offline.”

 “We hebben het beste van twee werelden gecombineerd: de kracht van het lokale ondernemerschap samenbrengen binnen een landelijk platform. Met onze leveranciers hebben we goede marketingafspraken kunnen maken, zodat onze communicatie volledig synchroon loopt met hun imagecampagnes en acties. Het assortiment op Jouwsportzaak.nl is vaak breder dan het lokale assortiment, zodat het ook aanvullend is op de winkel en daarmee omzetverhogend kan werken. Ook kunnen we op productniveau laten zien wat bij welke ondernemer verkrijgbaar is, zodat consumenten weten welke artikelen zij kunnen verwachten in de desbetreffende winkel,” aldus Emiel Poeisz. Op dit moment wordt het assortiment nog dagelijks uitgebreid.Euretco lanceert Jouwsportzaak.nl. Bron: FranchiseFormules.NL

De eerste reacties van ondernemers op Jouwsportzaak.nl zijn zeer positief. “Ziet er top uit, super en een pluim aan iedereen die hier druk mee is geweest,” aldus Theo Verpoort van Sport Village uit Bemmel. Ook Koen van der Vrande van Sportpoint Gemert is enthousiast: “Ziet er goed uit, een prima prestatie.”

Euretco Online heeft, in nauwe samenwerking met de ICT- en Sportcollega’s Jouwsportzaak.nl ontwikkeld. “We zijn van start gegaan met de centrale webshop en inmiddels druk aan de slag om ook subwebshops voor de ondernemers te bouwen. De eerste lokale webshops verwachten wij half oktober te lanceren. Hiermee kunnen ondernemers hun eigen lokale gezicht online zichtbaar maken en gericht lokale marketing inzetten. Met Jouwsportzaak.nl zetten we een laagdrempelige, overall online sportzaak neer met een lokaal en vertrouwd karakter en een breed aanbod van sport- en aan sport verwante artikelen.

Hiermee zal Jouwsportzaak.nl juist ondersteunend zijn voor de fysieke sportzaken die bij ons zijn aangesloten,” aldus Rik Klercq van Euretco Online.

Naar omni channel

Ook de zelfstandige retailer moet omni channel. Daarom faciliteert Euretco ondernemers door middel van een E-commerce Sportplatform waarmee ze vooral op technisch en logistiek vlak worden ontzorgd. In het platform worden de kracht van de lokale ondernemer en een collectieve E-commerce samenwerking met industrie en collega’s gecombineerd. Hiermee anticipeert Euretco op een snel veranderende retailmarkt. Uiteindelijk wil Euretco de volledige omni channel dienstverlener zijn op het vlak van expertise, samenwerking, efficiency en gehele online/offline ontzorging (backoffice). In een eerdere fase werd het e-commerce platform voor de Euretco Fashion-ondernemers al uitgerold. De expertise en opzet van zowel het fashionplatform als het sportplatform vormen de verdere basis om andere ondernemers en formules die bij Euretco zijn aangesloten hen te servicen in hun e-commerce activiteiten.

 

Profielschets

Euretco, gevestigd in Hoevelaken in het hart van het land, is de grootste retailservice-organisatie van Nederland, die samenwerkt met bijna 1.900  retailers. Deze zelfstandig ondernemers exploiteren circa 2.900  winkels in de branches mode, wonen, sport en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt ongeveer € 2,3 miljard. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, wholesale en financiële dienstverlening aan de ondernemers en leveranciers. Bekende winkelformules en vloerconcepten van Euretco zijn o.a. INTERSPORT, Libris, Runnersworld, COACH, Decorette, Vivante, Blz. en Topform. Daarnaast beschikt Euretco via Euretco Label Company met Babyface, Blue Rebel, Rags Industry en LCKR over vier internationale topmerken in het baby- en kinderkledingsegment.

Het zelfstandig ondernemerschap staat centraal in deze relatie. Aangesloten ondernemers profiteren van inkoopvoordeel, ondersteuning in (online) marketing, regelmatige kennisuitwisseling, verkoopsamenwerking en omni channel retailing (oftewel: offline én online). Met 320 medewerkers staat Euretco dagelijks voor hen klaar. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.