Fietscity opent 3 nieuwe winkels

Datum: maart 22, 2014

Fietscity, de enige full service franchiseorganisatie in de tweewielerbranche bestaat 5 jaar. En dat wordt gevierd met de uitbreiding van 3 nieuwe winkels. In Malden, Hoogeveen en Ede. Daarmee komt het totaal op 15 winkels. Karel van Vuuren van Fietscity is erg blij maar vooral trots op deze uitbreiding. “Een uitbreiding in een teruglopende markt is vooral een signaal dat er een zeer grote behoefte is aan een grote mate van professionalisering en ontzorging”, aldus van Vuuren die meteen aangeeft dat het hier niet bij blijft: “In 2015 willen we zeker doorgroeien naar 20 tot 25 winkels.”

De winkel in Malden wordt overgenomen van Jan Kooij 2Wielers en is eigendom van Maarten Akkers die ook in Nijmegen een grote tweewielerspeciaalzaak runt. In een recent verleden maakte Jan Kooij 2wielers deel uit van de Fietscity keten.

Als reden van deze stap voert Akkers aan dat Jan Kooij 2Wielers advies, service en verkoop voor Nijmegen en de omliggende regio volledig wil concentreren in de vestiging aan de Hatertseweg te Nijmegen. Jan Kooij 2Wielers nam vorig jaar de fietswinkel in Malden over met het doel een servicepunt dichterbij de regionale klanten uit Malden en Mook te creëren. De vaste klanten van Jan Kooij 2Wielers bleven echter loyaal aan de monteurs en medewerkers aan de Hatertseweg, waardoor de meerwaarde van de vestiging in Malden niet tot zijn recht kwam. Mede op basis van de reacties van klanten besloot Akkers de vestiging in Malden niet in deze vorm door te zetten maar zich volledig concentreren op het kwaliteits- en serviceniveau van de fietsspeciaalzaak aan de Hatertseweg met onder meer de Koga Store.

“Deze stap geeft aan dat de relatie met Fietscity is altijd goed gebleven. Ook na mijn besluit zelfstandig verder te gaan”, aldus Akkers die de winkel overdraagt aan Guus Vonk, een gepassioneerd fietser en fietsliefhebber die de winkel voortzet als Fietscity Malden.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.