Family opent vestiging in kerk

Datum: juli 1, 2019

Family is een nieuwe vestiging rijker. Op 25 juni j.l. opende de nieuwe Family Axel in de oude rooms-katholieke kerk in Axel. Het nieuwe eethuis is een echte verrijking voor de omgeving. Niet alleen is Family Axel een eethuis met cafetaria, ook is er een terras aangelegd met meer dan 120 zitplaatsen waar op mooie dagen de hele dag zon op schijnt. Daarnaast is er voor de kinderen een indoor speelparadijs gebouwd die geluidsproof is, zodat gasten in het eethuis ongestoord kunnen genieten van hun maaltijd.

Van leegstaande kerk tot eethuis

Dat Family Axel tot stand is gekomen, hangt samen met de parkeergelegenheid voor het winkelcentrum van Axel. De ondernemers van Family Axel, die meerdere retailondernemingen in het winkelcentrum bezitten, waren op zoek naar een stuk grond om de parkeermogelijkheden uit te breiden. ‘Aan de andere kant van de weg staat de kerk met daarbij 5000 vierkante meter grond,’ zegt ondernemer Mirjam Sariman-Luitjens. De ondernemers kochten de grond op en kregen hierbij de kerk op de koop toe.

De parkeerplekken werden gebouwd en de kerk kon vervolgens naar eigen inzicht worden gebruikt. De ondernemers kwamen al snel op het idee om een ontmoetingsplek te creëren waar mensen fijn terecht konden voor lunch, diner of een kopje koffie. De formule Family sprak de ondernemers aan door de warme uitstraling. Begin 2019 startte Family Axel met de verbouwing met als resultaat de opening eind juni.

‘Mensen zijn heel positief,’ aldus Mirjam. ‘Ze zijn blij dat het pand bewaard wordt en dat het weer in gebruik wordt genomen. We hebben dan ook het karakteristieke van de kerk zoveel mogelijk bewaard.’ De indeling en het interieur is aangepast op de bogen en glas-in-loodramen van de kerk. ‘Het eindresultaat is fantastisch. De combinatie van de huiselijke en warme sfeer uit het Family-concept met de prachtige details van de kerk hebben gezorgd voor een echt wow-effect.’

Breed assortiment

Family Axel heeft een breed assortiment waardoor familie, vrienden en gasten die in hun eentje het eethuis bezoeken ieder wat op de kaart kunnen vinden. Eén van de specialiteiten die Family Axel biedt zijn de flatbreads. ‘We wilden juist bij de lunch iets anders aanbieden dan broodjes aangezien je in Axel al een goede broodjeszaak hebt,’ vertelt Mirjam.

Ook snacks en frites kunnen bij Axel worden besteld of afgehaald. ‘In Axel wordt al jaren verlangd naar een goede frituur,’ zegt Mirjam. ‘Daarnaast was er in Axel de vraag om een terras in de zon en een leuke speelgelegenheid voor kinderen. Met Family spelen we op al deze drie wensen in, daar zijn mensen heel enthousiast over.’

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.