Familie Van Heeswijk wordt mede-aandeelhouder IMG

Datum: december 23, 2015

Onlangs is de familie Van Heeswijk mede-aandeelhouder geworden van de Internationale Meubel Groep (IMG), het sterkste formulehuis binnen de Nederlandse woonbranche. “Het is belangrijk dat we door IMG totaal ontzorgd worden op zowel inkoop- als verkoopgebied, zodat wij ons volledig kunnen richten op het zo goed mogelijk helpen van onze klanten,” aldus Art, Harrie en Jan van Heeswijk die de vierde generatie meubelondernemers in de familie vertegenwoordigen.

De familie Van Heeswijk opende eerder dit jaar twee IMG-formules op de Woonboulevard Helmond: Pronto Wonen en Profijt Meubel. Daarnaast exploiteren ze Van Heeswijk Wonen & Slapen in Mierlo en Sleepworld Helmond. “We voelen ons om een aantal redenen prettig bij IMG,” vertelt Art van Heeswijk. “Het is een ambitieuze club op coöperatieve grondslag met visie en de sfeer van familiebedrijven die met elkaar samenwerken bevalt ons goed. Bovendien is er veel inkoopkracht, wat positief is voor onze marges. Met het aandeelhouderschap van IMG zetten we een nieuwe stap richting toekomst.”

“Met de toetreding tot IMG laat de familie zien veel vertrouwen te hebben in de koers en toekomst van de organisatie, waarvan ze nu dus aandeelhouder geworden is en bovendien mede-eigenaar van Profijt en Pronto,” zegt Rob van Drunen, verantwoordelijk voor de woonformules binnen IMG. “Ze gaan ook het concept IN.HOUSE voeren in hun winkel in Mierlo. We zijn blij met hun toetreding en wensen hen veel succes toe. Hun twee IMG-formules in Helmond draaien erg goed. IMG heeft overigens een uitstekend jaar achter de rug, met omzetten ruim boven het marktgemiddelde. Er is nog een beperkt aantal aantrekkelijke vestigingspunten vrij voor ondernemers die ambitieus en gedreven zijn en al een woninginrichtingszaak hebben.”

Profiel IMG

De Internationale Meubel Groep (IMG) is de organisatie achter de formules IN.HOUSE, DroomDomein, Superkeukens, Pronto Wonen, Profijt Meubel en Keuken Depot. Samen tellen de formules meer dan 150 winkels. Alle full-service concepten hebben met elkaar gemeen dat ze van, voor en door ondernemers worden ontwikkeld en geëxploiteerd. De thuisbasis van de Internationale Meubel Groep is Etten-Leur.


Op de foto ondertekenen v.l.n.r. Art van Heeswijk, Piet Boeye (directeur IMG) en Joop Kruit (Bestuursvoorzitter IMG) de toetreding als aandeelhouder. Bron: FranchiseFormules.NL

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.