Faillissementen dreigen voor Macintosh Retail Group en V&D

Datum: december 23, 2015

Macintosh Retail Group en warenhuisketen V&D hebben deze week de gang naar de rechter gemaakt en uitstel van betaling aangevraagd. Over Macintosh Retail Group was bekend dat het (onderdelen van) zichzelf onlangs in de etalage had gezet. Het retailconcern, moederbedrijf van de winkelketens Scapino, Dolcis, Invito en Manfield, heeft blijkbaar geen geschikte overnamepartij(en) kunnen vinden.

Dat er problemen waren bij warenhuisketen V&D was ook al langer bekend. De rechtbank in Amsterdam heeft het concern deze week uitstel van betaling verleend. De directie heeft de surséance afgelopen dinsdag aangevraagd. In een verklaring laat V&D woensdag weten dat het bedrijf veel last heeft van het zomerachtige weer in de maanden november en december. Hierdoor daalde de omzet en komt het bedrijf nu geld te kort. De Amerikaanse eigenaar van V&D, private equity-firma Sun Capital, is blijkbaar niet bereid om nog meer te investeren in de keten. De directie van V&D heeft daardoor de conclusie moeten trekken dat de onderneming niet meer aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen.

Wij hopen op beter weer (of in het geval van V&D op slechter weer) voor de noodlijdende winkelbedrijven, die moeilijk weg te denken zijn uit de Nederlandse binnensteden. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.