EXPO Retail Holding vraagt faillissement aan

Datum: juni 27, 2012

EXPO maakte afgelopen dinsdag bekend dat zij bij de Rechtbank te Breda het faillissement heeft aangevraagd voor haar Nederlandse vennootschappen. Ondanks de ontwikkeling van het nieuwe EXPO-concept kwamen er, mede door de invloed van de recessie, minder kopende klanten naar de (franchise) winkels. Door de dalende omzetten moest een tiental franchisenemers in de afgelopen periode gedwongen of vrijwillig de activiteiten staken. EXPO Retail Holding was hierbij telkens contractueel verplicht de verlieslatende winkels over te nemen en te exploiteren als Company Stores. Ondanks financiële inspanningen van de aandeelhouders is de onderneming niet in staat gebleken een winstgevende exploitatie te realiseren. Gezien de recessie en de toenemende druk van financiers is er te weinig toekomstperspectief. Daarop hebben de aandeelhouders besloten geen verdere financiering te verschaffen. EXPO kan daardoor niet meer voldoen aan haar financiële verplichtingen. De combinatie van deze factoren heeft ertoe geleid dat aandeelhouders besloten hebben het faillissement van de onderneming aan te vragen.

Expo Retail Holding is voor 80% dochteronderneming van Free Record Shop Holding. De overige ondernemingen die tot de Free Record Shop groep behoren ondervinden geen gevolgen van het aangevraagde faillissement. De 23 franchisevestigingen in Nederland, 6 franchisevestigingen in België, company stores in Duitsland en België en 5 EXPO shop-in-shop winkels bij Free Record Shop zijn niet in dit faillissement betrokken.

Bron: Franchiseplus
Link: http://franchiseplus.nl/nieuws/EXPO-Retail-Holding-vraagt-faillissement-aan.html

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.