Expansie The Athlete’s Foot zet door

Datum: mei 13, 2015

Op woensdag 13 mei 2015 is de derde winkel van sneaker lifestyle formule The Athlete’s Foot in Rotterdam geopend. Ondernemer Ming Fai Tam begon in 2013 met een COACH-vestiging aan de Oude Binnenweg in de havenstad die intussen is omgebouwd naar The Athlete’s Foot en opent nu zijn tweede winkel in Winkelcentrum Zuidplein. De teller staat inmiddels op 53 vestigingen van The Athlete’s Foot in Nederland en daar komen dit jaar nog winkels bij, onder meer in Hoofddorp.

“Het gaat erg goed met de formule,” aldus Jos van der Wolk, directeur The Athlete’s Foot Nederland. “Alle voormalige COACH-vestigingen zijn vanaf eind maart dit jaar omgebouwd naar The Athlete’s Foot. De nieuwe vestiging in Rotterdam, de grootste winkel van The Athlete’s Foot in Nederland, is de zevende op rij die geheel naar het nieuwe concept is ingericht, inclusief bijpassende sport lifestyle kleding. We zien dat het nieuwe concept een bredere consumentengroep aanspreekt. En, het belangrijkst: de ondernemers die ermee werken, scoren significant beter. We krijgen dan ook veel aanvragen van ook startende ondernemers in het lifestyle segment om zich aan te kunnen sluiten. Met The Athlete’s Foot blijven we kiezen voor kwalitatieve en gezonde groei waarbij continuïteit gewaarborgd is.”

Euretco heeft al sinds oktober 2014 voet aan Nederlandse grond met The Athlete’s Foot. Toen openden in Hoorn en Zoetermeer de eerste twee vestigingen als concept stores hun deuren. In februari volgden Delft en Helmond en in Den Helder is sinds 21 maart jongstleden de nieuwe naam van de sneakerstore op de gevel te zien. Op 2 april opende The Athlete’s Foot in Nieuwegein en de jongste winkel is nu dus in Rotterdam van start gegaan. De vliegende start van deze nieuwe vestigingen bevestigt het volste vertrouwen dat Euretco heeft in een succesvolle doorvoering van de formule in de andere winkels. Klanten kunnen bij The Athlete’s Foot onder meer terecht voor sneakers van Nike, Adidas, Puma, ASICS, Reebok, Converse, sport lifestyle kleding en een breed aanbod bijpassende accessoires. The Athlete’ s Foot – sport with style.

Ambitie voor 2020

Euretco B.V. is master franchisenemer van The Athlete’s Foot in Nederland. De keten, die begin jaren ‘70 in de Verenigde Staten is opgericht, is sinds december 2012 onderdeel van het in Zwitserland gevestigde INTERSPORT International Corporation (IIC). The Athlete’s Foot is in 26 landen actief met meer dan 400 winkels. In 2014 draaide The Athlete’s Foot een wereldwijde consumentenomzet van € 290 miljoen. Mede door verdere groei in Europa is de ambitie dat het marktaandeel in 2020 gegroeid is naar duizend winkels wereldwijd.

 

Over Euretco

Euretco is de grootste retailservice-organisatie in Nederland, die samenwerkt met zo’n 2.000 ondernemers en franchisenemers. In totaal exploiteren zij bijna 2.900 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt € 2,3 miljard. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, groothandel en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. Tot bekende winkelformules en vloerconcepten behoren onder andere Intersport, Runnersworld, The Athlete’s Foot, Libris, Blz, Hubo, Multimate, Fixet, Decorette, Vivante, Binnen, Slaapkenner  en Topform. Daarnaast beschikt Euretco via Euretco Label Company met Babyface en Blue Rebel  over internationale topmerken in het baby- en kinderkledingsegment.

De zelfstandigheid en maximale ondersteuning van de ondernemer staat centraal in de relatie. Ondernemers profiteren naar eigen inzicht van inkoopvoordeel, regelmatige kennisuitwisseling en verkoopsamenwerking. Met zo’n 385 medewerkers staat Euretco dagelijks voor hen klaar. 

Dankzij de centrale ligging aan de A1 pal bij knooppunt Hoevelaken is de locatie zeer goed bereikbaar, ook voor externe organisaties voor uiteenlopende evenementen. Euretco beschikt over dertien goed geoutilleerde zalen van  in totaal 5000 m2.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.