Euretco wordt Master-franchisenemer The Athlete’s Foot

Datum: augustus 23, 2014

Retailservice-organisatie Euretco uit Hoevelaken en INTERSPORT International Corporation (IIC) uit het Zwitserse Bern hebben overeenstemming bereikt om de vijftig COACH-sneakerwinkels per maart 2015 in één keer toe te voegen aan de wereldwijd opererende retailketen The Athlete’s Foot, sinds anderhalf jaar onderdeel van IIC. Euretco zal als master franchisenemer van The Athlete’s Foot gaan optreden in Nederland, net zoals ze doet in het geval van INTERSPORT, dat eveneens onderdeel uitmaakt van IIC.

Steve Evers, directeur Formules van Euretco, ziet volop kansen na de overeenkomst. “De sportwereld internationaliseert steeds meer en bovendien in een alsmaar hoger tempo. COACH is een sterke formule, die haar succes op de Nederlandse markt bewezen heeft. Desondanks heeft de formule zeer veel baat bij aansluiting bij een sterke, internationale, partij waar het profijt heeft van gigantische schaalvoordelen. Euretco gaat als master franchisenemer van The Athlete’s Foot optreden. De rol van franchisegever is ons op het lijf geschreven en iets  wat we al jarenlang succesvol doen binnen verschillende branches, waaronder sport met de INTERSPORT- en Runnersworld formules. We hebben er daarom alle vertrouwen in dat we met deze deal verder kunnen expanderen op de Nederlandse sneakermarkt.”

“Onze ruim 30 COACH-ondernemers, allemaal onafhankelijke franchisenemers van de in totaal 50 winkels, hebben met volle overtuiging en unaniem gekozen voor de overgang naar The Athlete’s Foot, dat een wereldwijde en uiterst succesvolle speler is,” aldus Jos van der Wolk, directeur COACH. “COACH past bij The Athlete’s Foot en vice versa. Wat betreft merkwaarden, assortiment en marktpositionering in lifestyle betekent de overname een natuurlijke evolutie voor de keten.”

The Athlete’s Foot is actief in 26 landen waaronder de Verenigde Staten, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Australië en heeft momenteel bijna 400 winkels, met een consumentenomzet van € 260 miljoen. Doel is om in 2020 te groeien naar duizend winkels wereldwijd.Vlnr: Christian Wille (head business development The Athlete's Foot) Jos van der Wolk (directeur COACH), Steve Evers (directeur Formules Euretco), Franz Julen (CEO INTERSPORT International), Ingmar Kraak (global CEO The Athlete's Foot), Jan-Willem Juffer (directeur INTERSPORT Nederland). Bron: FranchiseFormules.NL

Volgens Ingmar Kraak, global CEO van The Athlete’s Foot, heeft de keuze voor Euretco als partner zeker te maken met het feit dat IIC en Euretco op een zeer positieve en constructieve wijze samenwerken binnen INTERSPORT. “De twee organisaties kennen elkaar en handelen op basis van vertrouwen. Dit is een belangrijke, eerste grote stap voor onze Europese expansie en we kijken dan ook zeer uit naar de samenwerking met Euretco en de aangesloten ondernemers.”


Profielschets

Euretco, gevestigd in Hoevelaken in het hart van het land, is de grootste retailservice-organisatie van Nederland, die samenwerkt met bijna 1.900  retailers. Deze zelfstandig ondernemers exploiteren circa 2.900  winkels in de branches mode, wonen, sport en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt ongeveer € 2,3 miljard. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, wholesale en financiële dienstverlening aan de ondernemers en leveranciers. Bekende winkelformules en vloerconcepten van Euretco zijn o.a. INTERSPORT, Libris, Runnersworld, COACH, Decorette, Vivante, Blz. en Topform. Daarnaast beschikt Euretco via Euretco Label Company met Babyface, Blue Rebel, Rags Industry en LCKR over vier internationale topmerken in het baby- en kinderkledingsegment.

Het zelfstandig ondernemerschap staat centraal in deze relatie. Aangesloten ondernemers profiteren van inkoopvoordeel, ondersteuning in (online) marketing, regelmatige kennisuitwisseling, verkoopsamenwerking en omni channel retailing (oftewel: offline én online). Met 320 medewerkers staat Euretco dagelijks voor hen klaar. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.