Euretco Wonen ontzorgt ondernemers met omnichannel-aanpak

Datum: juni 2, 2015

Afgelopen april is de multiwebsite van winkelformule Slaapkenner live gegaan en deze week die van het meubelmerk Topform. Eind juni lanceert Euretco ook de nieuwe websites van Vivante.nl en Binnen.nl. Met de lanceringen van deze multiwebsites worden aangesloten zelfstandig ondernemers ontzorgd op het gebied van omnichannel retailing.

Consumenten oriënteren zich steeds vaker via internet en beslissen dan welke winkel(s) ze gaan bezoeken voor hun aankoop. Vindbaarheid van een winkel op internet is daarom van doorslaggevend belang. Euretco Wonen ondersteunt ondernemers om zowel off- als online goed zichtbaar te zijn als dé woonspecialisten in hun eigen regio.

Euretco Wonen heeft hiertoe voor haar aangesloten ondernemers een multiwebsite ontwikkeld, wat betekent dat er voor elk concept, merk of winkelformules een corporate site is waaraan individuele ondernemers hun eigen, unieke micro site kunnen koppelen om daarmee hun lokale vindbaarheid te verbeteren. “Dit vraagt om veel knowhow en ook een behoorlijke tijdsinvestering. Wij hebben de expertise in huis om ondernemers hierin te servicen zodat zij zich kunnen concentreren op hun fysieke winkel,” zegt Ellen Oord, Manager meubelen en slapen bij Euretco Wonen. “Onze belangrijkste doelstelling met de ontwikkeling van deze omnichannel-aanpak is om de traffic naar de winkels te verhogen.”

Ludo Campman, directeur Euretco Wonen: “Tijdens het Euretco Wonen-event in december vorig jaar hebben we gezegd dat we vol inzetten op omnichannel. De lancering van Slaapkenner.nl was de eerste in een reeks waarin we al onze formules en merken gaan aansluiten en ze toekomstbestendig maken. Iedere bij Euretco aangesloten zelfstandig ondernemer kan dan zijn of haar eigen gepersonaliseerde online omgeving op maat vormen en aanvullen met off- en online communicatiemiddelen.”

Het doel voor Euretco is haar aangesloten retailers te adviseren bij en ondersteunen in hun omnichannel-aanpak. Euretco faciliteert hen middels een online platform binnen de branches fashion, sport (onder andere jouwsportzaak.nl) en wonen. Ondernemers worden vooral ontzorgd op technisch vlak en op het gebied van online marketing. Euretco combineert de kracht van de lokale ondernemer en een collectieve e-commerce samenwerking met de industrie.

 

Profiel Euretco 

Euretco is de grootste retailservice-organisatie in Nederland, die samenwerkt met zo’n 2.000 ondernemers en franchisenemers. In totaal exploiteren zij bijna 2.900 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt € 2,3 miljard. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, groothandel en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. Tot bekende winkelformules en vloerconcepten behoren onder andere Intersport, Runnersworld, The Athlete’s Foot, Libris, Blz, Hubo, Multimate, Fixet, Decorette, Vivante, Binnen, Slaapkenner  en Topform. Daarnaast beschikt Euretco via Euretco Label Company met Babyface en Blue Rebel  over internationale topmerken in het baby- en kinderkledingsegment. De zelfstandigheid en maximale ondersteuning van de ondernemer staat centraal in de relatie. Ondernemers profiteren naar eigen inzicht van inkoopvoordeel, regelmatige kennisuitwisseling en verkoopsamenwerking. Met zo’n 385 medewerkers staat Euretco dagelijks voor hen klaar.

EK/servicegroup heeft een meerderheidsbelang in Euretco. EK/servicegroup, gevestigd in Bielefeld Duitsland, is een coöperatie met 2.100 leden in Europa die actief zijn in de divisies living, fashion, comfort en family.

De voorloper van Euretco, Inkoopvereniging Nederland, bestaat sinds 1916. Hiermee vertegenwoordigt Euretco al bijna 100 jaar zelfstandig retailend Nederland.

 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.