Euretco lanceert The Athlete’s Foot in Nederland

Datum: maart 30, 2015

Retailservice-organisatie Euretco B.V. lanceert vandaag de sneakerstore-formule The Athlete’s Foot in Nederland. De formule, die sport en lifestyle combineert, wordt vandaag om 13.00 uur in bijna vijftig voormalige COACH-filialen in Nederland doorgevoerd. Klanten kunnen bij The Athlete’s Foot onder meer terecht voor sneakers van Nike, Adidas, Puma, ASICS, Reebok, Converse en Onitsuka Tiger, sportieve kleding en een breed aanbod bijpassende accessoires.

Euretco heeft al sinds oktober 2014 voet aan Nederlandse grond met The Athlete’s Foot. Toen openden in Hoorn en Zoetermeer de eerste twee filialen als concept stores hun deuren. In februari volgden Delft en Helmond en in Den Helder is sinds 21 maart jongstleden de nieuwe naam van de sneakerstore op de gevel te zien. Vanwege een vliegende start van deze filialen, heeft Euretco het volste vertrouwen in een succesvolle doorvoering van de formule in de andere winkels. Op 2 april opent The Athlete’s Foot in Nieuwegein.

Ambitie voor 2020

Euretco B.V. is master franchisenemer van The Athlete’s Foot in Nederland. De keten, die begin jaren ‘70 in de Verenigde Staten is opgericht, is sinds december 2012 onderdeel van het in Zwitserland gevestigde INTERSPORTEuretco B.V. lanceert The Athlete’s Foot in Nederland. Wereldwijde sneakerstore-formule combineert sport en lifestyle in collectie. Bron: FranchiseFormules.NL
International Corporation (IIC). The Athlete’s Foot is in 26 landen actief met meer dan 400 winkels. In 2014 draaide The Athlete’s Foot een wereldwijde consumentenomzet van € 290 miljoen. Mede door verdere groei in Europa is de ambitie dat het marktaandeel in 2020 gegroeid is naar duizend winkels wereldwijd.

Retailbranche in beweging

Ondanks zware economische tijden in de retailsector, heeft Steve Evers, Directeur Formules bij Euretco alle vertrouwen in sterke verkoopcijfers in Nederland. Hij gelooft dat de formule van The Athlete’s Foot naadloos aansluit bij de internationalisering van de sportwereld. “Coach is een sterke formule, die haar succes op de Nederlandse markt bewezen heeft. Desondanks heeft de formule zeer veel baat bij de samenwerking met een sterke, internationale partij.”

Sport en lifestyle zijn al lang geen aparte werelden meer; consumenten verenigen die twee steeds meer met elkaar. Ze willen zich met hun sportkleding kunnen onderscheiden. “Die combinatie heeft Euretco overtuigd in het gat te springen dat in de retailbranche dreigt te ontstaan vanwege het dalende besteedbare inkomen van de Nederlandse consument”, voegt Evers daar aan toe.

René Vrieling, eigenaar van een aantal filialen waaronder Hoorn, deelt het vertrouwen van Steve Evers. “Door de combinatie van sport en lifestyle bedient deze formule een veel bredere doelgroep; onze collectie leent zich voor sport én vrije tijd. The Athlete’s Foot heeft slagkracht vanwege wereldwijde aanwezigheid waardoor samenwerking met de belangrijkste merkleveranciers strak kan worden geregeld. Daarmee is The Athlete’s Foot een sterke, toekomstbestendige formule.”

Over Euretco

Euretco is de grootste retailservice-organisatie in Nederland, die samenwerkt met ruim 2.200 ondernemers en franchisenemers. In totaal exploiteren zij zo’n 3.250 winkels in de branches wonen, mode, sport, media en doe-het-zelf. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt €2,5 miljard. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, wholesale en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. De zelfstandigheid van de ondernemer staat centraal in de relatie. Ondernemers profiteren naar eigen inzicht van inkoopvoordeel, regelmatige kennisuitwisseling en verkoopsamenwerking.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.