Euretco en EK Servicegroup verder onder één bestuur

Datum: november 16, 2016

Vanaf 1 januari 2017 worden de besturen van Euretco en EK/servicegroup (EK) geïntegreerd. Deze stap is een logisch gevolg van het integratieproces dat sinds de overname van Euretco door EK in april 2015 gefaseerd is ingezet. De samenvoeging van twee besturen resulteert in kortere lijnen, meer efficiency én slagkracht binnen het internationale concurrentieveld.

De huidige ontwikkelingen in de retail, met thema’s als sterke verticalisering en online-oriëntatie en -verkoop, maken verdere schaalvergroting noodzakelijk. Om aangesloten ondernemers nog beter te kunnen servicen met bestaande en nieuwe diensten, zijn blijvende investeringen nodig, onder andere in omnichannel en digitalisering. De samenwerking tussen Euretco en EK geeft een sterke impuls aan de ambitie om te groeien naar een retail-coöperatie op Europese schaal. De eerste schaalvoordelen als gevolg van de overname zijn intussen al gerealiseerd, onder meer binnen Fashion en op het gebied van omnichannel.

Het bestuur zal vanaf 1 januari 2017 uit vier leden bestaan. Steve Evers, voorheen COO van Euretco, wordt dan verantwoordelijk voor Media, Doe-het-zelf, Fashion, Sport en Wonen. Martin Richrath, voorheen CFO van Euretco, krijgt de verantwoordelijkheid voor Controlling, Financiën en Supply Chain Management voor de totale groep. Susanne Sorg wordt met name verantwoordelijk voor Omnichannel, IT, Comfort, Family en Beurzen & Evenementen. Franz-Josef Hasebrink is als directievoorzitter verantwoordelijk voor de strategische en organisatorische ontwikkeling van de groep. Daarnaast geeft hij leiding aan Living, HR, Centrale inkoop en Corporate Communicatie.

Als gevolg van de nieuwe organisatiestructuur, zal Harry Bruijniks, CEO Euretco, zijn functie per 31 december 2016 neerleggen en zal hij, zoals al tijdens het overnameproces overeengekomen, deel gaan uitmaken van de raad van commissarissen van Euretco in Nederland. Bruijniks heeft tien jaar lang leiding gegeven aan Euretco en een onmisbare bijdrage geleverd aan het integratieproces van Euretco en EK.

Bernd Horenkamp, directeur Living, Family, Beurzen & Evenementen en Centrale inkoop bij EK, verlaat per 31 december 2016 de organisatie in goed overleg.

 

Over EK/Servicegroup en Euretco

EK/servicegroup en Euretco vormen een vooraanstaande retailserviceorganisatie voor zelfstandig ondernemers in Europa. De groep is actief in de branches Living, Comfort, Family, Wonen, DHZ, Sport en Fashion met als kernactiviteiten retailservices, (franchise)formules en concepten, groothandel en financiële dienstverlening. De meer dan 4.000 aangesloten ondernemers profiteren naar eigen inzicht van inkoopvoordeel, regelmatige kennisuitwisseling en verkoopsamenwerking. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt meer dan 5 miljard euro.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.