Erwin Dito nieuwe directeur bij McDonald’s Nederland

Datum: februari 4, 2016

Erwin Dito (44) is de nieuwe directeur Marketing, Communicatie en Consumer Insights van McDonald’s Nederland. In deze rol is hij verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten en de reputatie van het bedrijf in Nederland. Hij geeft invulling en richting aan de strategische beweging en nieuwe activiteiten die McDonald’s de komende jaren doorvoert in Nederland. Erwin Dito werkte voorheen bij AB-Inbev, waar hij in diverse directiefuncties heeft gewerkt aan de versterking van verschillende biermerken in Duitsland, Benelux, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, met een focus op innovatie.

Vernieuwen van het merk vanuit lokale relevantie

“McDonald’s bevindt zich in een sector die zeer in beweging is en wensen van gasten zijn heel anders dan een paar jaar geleden. Juist aan deze dynamiek wil ik een impactvolle bijdrage leveren”, aldus Erwin Dito. “McDonald’s is en blijft een zeer krachtig wereldmerk, maar het verschil voor gasten maak je lokaal, met lokale initiatieven, lokale innovaties en lokale producten. Persoonlijke wensen van gasten worden de komende jaren nog belangrijker. Bij McDonald’s hanteren we daarbij de strategie van luisteren naar gasten, nieuwe initiatieven testen en deze zo snel als mogelijk uitrollen als deze succesvol zijn. De eerste resultaten daarvan zoals tafelbediening, het concept Pimp JeErwin Dito, nieuwe Directeur Marketing, Communicatie en Consumer Insights bij McDonald’s Nederland. Bron: FranchiseFormules.NL Burger en de introductie van de Maestro Burger zijn uitstekend en daar ga ik met verschillende initiatieven mee verder.”

Een bepalende rol als marktleider voor de samenleving

Volgens Dito kan McDonald’s als marktleider een bepalende rol spelen op het gebied van thema’s die voor de samenleving belangrijk zijn. Of dit nu de herkomst van producten is, voedselveiligheid of het bieden van producten die passen binnen een verantwoord voedingspatroon. In het bedrijf McDonald’s zit volgens Dito een diepgeworteld gevoel voor een langdurige, respectvolle relatie met de omgeving waarin het bedrijf opereert. Juist omdat merk en bedrijf dezelfde naam hebben is de wisselwerking tussen business en reputatie bijzonder groot. Dit betekent dat iedere stap die we zetten op commercieel gebied ook een stap is op bedrijfsniveau. Het is van cruciaal belang om hier iedere keer de juiste balans in te vinden, om voorkeur te realiseren voor onze producten en acceptatie van het bedrijf te behouden.”

Innovatief denken vanuit consument gedreven platformen

Het meer dan ooit centraal stellen van behoeften van consumenten ziet Erwin Dito als belangrijk vertrekpunt. Gasten bepalen wat wij de komende jaren gaan doen. Meer dan ooit denken wij vanuit consumer insights en consument gedreven platformen en vertalen wij behoeften van gasten naar nieuwe producten en diensten. De uitdaging is om vanuit die behoeften snel te komen tot een product of dienst dat daadwerkelijk aangeboden kan worden en getest kan worden bij gasten. Ik merk een geweldige dynamiek binnen McDonald’s om snel te vernieuwen. Dat ben ik gewend bij AB-Inbev en ik ervaar bij McDonald’s alle mogelijkheden om daar mee verder te gaan. De overeenkomst tussen bier en McDonald’s? De emotie in de merken en de beweging naar nog meer kwaliteit, lokale herkomst en het belang van versterken van de lokale business en reputatie”, aldus Dito.

 

Over McDonald’s Nederland

In Nederland heeft McDonald’s 246 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.