ERA Nederland: fraaie wagenparkbesparing voor Geldservice Nederland

Datum: oktober 11, 2018

Banken helpen om contant geld beschikbaar én betaalbaar te houden. Dat is waar het bij Geldservice Nederland (GSN) om draait. Maar om dit succesvol te blijven doen in een markt die krimpt, is ook kostenbeheersing een voortdurend speerpunt in de bedrijfsvoering. De ingezette kennis & kunde van Expense Reduction Analysts (ERA) bleek hierbij een welkome ondersteuning. Specialist en ERA-franchisenemer Henk Postmus wist de wagenparkkosten met ruim 18% te verlagen. Het goed inregelen van de btw zorgde daarbij voor een verrassende bonus.

Kennismaking met Expense Reduction Analysts

Victor de Wolff, CFO, en Erik Bes, hoofd Finance & Control, waren benieuwd of en hoe ERA kon helpen de kosten van GSN te verlagen. Tijdens een eerste kop koffie met ERA-partner Kees Maurice werd hun belangstelling geprikkeld door de brede, specifieke kostenexpertise die ERA in huis heeft. Ook het no-cure-no- payconcept sprak aan. Een uitgebreider overleg, verschillende casestudies en de positieve feedback van 2 referenties maakten de interesse in besparingskansen nog groter. Maurice kreeg opdracht om 6 kostencategorieën onder de loep te nemen, waaronder het wagenpark.

Opdracht wagenpark

Periodieke ERA- bijeenkomst met franchisenemers in Valencia (Spanje).

Het wagenpark van GSN is een forse kostenpost. Bes had 4 wensen op zijn lijstje:

  • lagere totaalkosten;
  • minimaal dezelfde kwaliteit en service;
  • optimaal ontzorgen;
  • meer digitale werkstromen.

Onderzoek

Het wagenpark van GSN bestond uit circa 30 personenauto’s, full service geleaset bij 1 vaste leverancier. Postmus: “Tijdens mijn onderzoek hebikhetreilenenzeilenvanhetwagenpark op alle fronten in kaart gebracht. Denk aan leasecontracten, facturenstroom, brandstof, schade & verzekering, wagenparkregeling, rapportages, werkprocessen en MVO. Voor een goede analyse neem ik daarbij ook altijd de rollen van de verschillende betrokkenen onder de loep. Zoals leverancier(s), HR, wagenparkbeheer, berijders en financieel eindverantwoordelijke. Telkens weer een verrassend boeiende puzzel.”

“Tijdens ons eerste kop koffie was ik wat sceptisch over de besparingskansen voor ons wagenpark. Maar als specialist op dit terrein kon Henk Postmus me al snel duidelijk maken dat er wel degelijk mogelijkheden waren. Bovendien nam hij ons al het werk uit handen. Het enige wat wij hoefden te doen was informatie aanleveren over de huidige situatie en op gezette tijden de voortgang bespreken. Doordat Postmus de leasemarkt en de bijbehorende kostenstructuren goed kent, wist hij naast de leasekostenverlaging ook btw- voordeel voor ons te realiseren. En dat niet alleen bij de nieuwe leverancier, maar ook bij de huidige. Kortom, het was en is fijn samenwerken. Een aanrader voor andere bedrijven!”

Erik Bes, hoofd Finance & Control bij GSN

“ERA heeft mooie besparingen voor ons gerealiseerd met minimaal gelijkblijvende kwaliteit. Wat mij vooral opviel, is de enorme marktkennis die ERA heeft. Soms is de consultant beter op de hoogte dan de leverancier! De aanpak is zeer gestructureerd en voorspelbaar, met goede resultaten. Als uit de voorstudie blijkt dat een traject om wat voor reden dan ook niet voldoende oplevert, dan kan je er zonder verdere verplichtingen uitstappen. Ik kijk tevreden terug op onze samenwerking en beveel ERA zeker aan.”

 

Expense Reduction Analysts zoekt franchisenemers!

Om onze business succesvol verder te ontwikkelen zijn we ook continue op zoek naar nieuwe franchisenemers. De kracht van de formule is te vinden in het business model, verdienmodel en de samenwerking tussen partners. Als franchisenemer van Expense Reduction Analysts krijgt u de kans uw eigen onderneming te starten binnen een internationaal netwerk. We werken in projectverband bij klanten. Zelfstandig en toch samen. We zijn op zoek naar zeer ervaren professionals

  • Met passie voor ondernemen;
  • Eigen keuze maken in de werk/privé balans;
  • Zelfstandig zijn en een deel uit willen maken van een team;
  • Die een vertrouwensrelatie kunnen bouwen met het topmanagement van onze klanten.

 

Interesse? 

Herkent u zichzelf in Expense Reduction Analysts? Vraag dan nu informatie aan en we zullen contact met u opnemen om de mogelijkheden door te bespreken.

DELEN

Franchiseformule: Expense Reduction Analysts

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.