Enie.nl start met eigen zonne-energie beleggingsfonds

Datum: mei 4, 2016

Zonne-energie leverancier enie.nl en beleggingsinstelling FORM Capital sluiten een exclusieve samenwerking met als doel de exploitatie en financiering van diverse zonneparken in Nederland. Met de start van een eigen zonne-energie beleggingsfonds willen partijen de voordelen van zonne-energie voor iedereen toegankelijk maken én de energietransitie verder vormgeven.

Momenteel ontstaan er vele initiatieven, veelal vanuit lokale overheden en energie coöperaties, om zonneparken te bouwen. Helaas stranden veel van deze initiatieven wegens een gebrek aan financiële middelen. Met dit fonds willen beide partijen een oplossing bieden om deze zonneparken te exploiteren en te financieren.

Met het beleggingsfonds willen partijen het voor iedereen, met een grote of kleinere portemonnee, mogelijk maken om mee te profiteren van de vele voordelen van zonne-energie. “Zonne-energie heeft enorm veel voordelen én is inmiddels al goedkoper dan grijze stroom. Echter in Nederland heeft niet iedereen de mogelijkheid om gebruik te maken van de voordelen van zonnepanelen. Soms omdat de initiële investering te hoog is en in sommige gevallen omdat mensen gewoon geen ruimte op het dak hebben. Met dit fonds geven we als enie.nl invulling aan onze ambitie om zonne-energie voor iedereen toegankelijk te maken”, aldus Patrick van der Meulen en oprichter van enie.nl.

Luuk Duurkens, directeur van FORM Capital, over de samenwerking: “We geloven in de transitie naar een duurzame energievoorziening en realiseren ons dat hiervoor financiële middelen nodig zijn. Het mooie is dat we middels dit fonds duurzaamheid bereikbaar maken voor alle sociaal-economische klassen in Nederland.”

Het aantrekken van nieuwe investeerders en het beheer van het beleggingsfonds wordt verzorgd door FORM Capital. Het bedrijf heeft een jarenlange ervaring met het opzetten en beheren van diverse beleggingsfondsen en werkt tevens onder een eigen licentie van de Autoriteit Financiële Markten.

Er zijn inmiddels diverse gesprekken gevoerd met energie coöperaties en lokale overheden die tot nu toe positief reageren op de mogelijkheid dat de leden en inwoners mee kunnen participeren in het zonnepark. 

Bron: enie.nl

 

 

Franchisenemer worden bij enie.nl?

Het is mogelijk om als franchisenemer (adviseur zonne-energie) aan te sluiten bij enie.nl. De franchisenemers die wij zoeken hebben een afgeronde HBO-opleiding, minstens 5 jaar commerciële ervaring en hebben bovenal de motivatie om mee te bouwen aan het succes van enie.nl. Je beschikt over zeer goede communicatieve vaardigheden, hebt een ondernemend karakter en hebt aantoonbare affiniteit met duurzaamheid. Als toekomstig franchisenemer bij enie.nl krijg je hiervoor een volwaardige opleiding, een bewezen franchiseconcept en de nodige middelen zoals een ipad om je werkzaamheden met succes uit te voeren. We zoeken franchisenemers door heel Nederland.

Bekijk volledige vacature op LinkedIN

Herken jij jezelf in dit profiel? Dan willen we graag kennismaken met jou!

Lees meer in het formuleprofiel van enie.nl op deze website en reageer via het bijgaande informatie aanvraagformulier. Je kunt ook direct bellen met dhr. Ron Castelijns van de FranchiseFormules Adviestak op telefoonnummer 06-24246789. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.