ElectronicPartner ontvangt “˜Graydon Financieel Gezond Award 2014′

Datum: september 4, 2014

Op woensdag 27 augustus 2014 ontving Tom Rietbergen, financieel directeur van ElectronicPartner, de Graydon Financieel Gezond Award 2014 uit handen van Bobby Schuitemaker, field sales manager van Graydon. Deze award geeft aan dat het bedrijf tot de 3% van meest gezonde bedrijven behoort. Om hiervoor in aanmerking te komen moet een organisatie een positief kredietadvies krijgen en mag er een minimale kans op wanbetaling bestaan. Een gezonde bedrijfsvoering met veel aandacht voor innovatie in retail staat bij ElectronicPartner hoog in het vaandel. Daarom is deze prijs een mooie bekroning voor alle inspanningen die de organisatie daarvoor verricht.

Garantstelling en proactief creditmanagement

Een gezonde exploitatie van winkels heeft prioriteit. ElectronicPartner vindt het belangrijk dat er niet reactief wordt geacteerd en past juist daarom proactief creditmanagement toe. “Door de opbouw van uitgebreide dossiers, goede debiteurenbewaking en opvolging, en inzage in de jaarrekeningen van onze 550 ondernemers kunnen wij zaken goed monitoren”,  aldus Evert C. Meeuwissen, CEO van ElectronicPartner BeNeLux. Vanuit de missie en visie ondersteunt ElectronicPartner haar ondernemers op alle gebieden, ook financieel. De sterke financiële kracht van de organisatie is hiermee ook de kracht van de leden.

Centrale betalingsregeling

ElectronicPartner heeft een centrale betalingsregeling voor haar ondernemers. Dit betekent dat ElectronicPartner het betalingsverkeer regelt tussen contractleveranciers en de ondernemers. “Wij handelen de facturen centraal af en sturen de ondernemer een aantal keer per maand een verzamelfactuur met een betalingstermijn van 30 dagen. Hierdoor verminderen de administratieve lasten voor de ondernemer en kan hij doen waar hij goed in is: zijn vak uitoefenen”, vertelt Meeuwissen. De ondernemer heeft zo een geautomatiseerde afhandeling van al zijn facturen en maximale betalingskorting met behoud van optimale betaaltermijnen. “Dit doen wij in eigen beheer, wij zijn niet afhankelijk van een bank en staan zelf garant voor de bedrijfsvoering van onze ondernemers”, aldus Meeuwissen. Door de garantstelling van ElectronicPartner is de ondernemer verzekerd van een probleemloze levering door alle belangrijke Nederlandse en buitenlandse leveranciers. De leveranciers zijn door deze kracht op hun beurt verzekerd van betaling van de geleverde producten. Hierdoor kunnen leveranciers snel en eenvoudig met 550 leden zaken doen, zonder voor iedere levering verschillende krediettoetsen te hoeven afnemen.Op woensdag 27 augustus 2014 ontving Tom Rietbergen, financieel directeur van ElectronicPartner, de Graydon Financieel Gezond Award 2014 uit handen van Bobby Schuitemaker, field sales manager van Graydon. Bron: FranchiseFormules.NL

ElectronicPartner Nederland B.V.

ElectronicPartner Nederland B.V. is een toonaangevende en innovatieve organisatie op het gebied van consumenten- en huishoudelektronica en heeft 550 aangesloten winkels. Deze zijn onderverdeeld in 4 verschillende formules; EP:, Elektro Specialist, ServicePartner en Perfekt. ElectronicPartner is erop gericht zelfstandige ondernemers te adviseren en te ondersteunen op onder andere het gebied van assortiment, condities en marges, financiën, distributie, (online) marketing, opleiding, automatisering, personeel en marktonderzoek. Zo kunnen ondernemers het beste uit hun eigen winkel(s) halen en ieder jaar een beter netto rendement neerzetten.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.