EG Group gaat partnership aan met Kentucky Fried Chicken

Datum: november 18, 2019

EG Group, één van de grootste onafhankelijke uitbaters van tankstations in Europa, is een brand partnership aangegaan met Kentucky Fried Chicken (KFC) in Nederland en België. De eerste 2 restaurants in Nederland openen dit jaar, na de succesvolle opening 11 november jl. op het foodcourt De Wieken in Amersfoort (A28) volgt later dit jaar nog de vestiging op het foodcourt afslag Goes-Zuid (A58) in Goes.

EG Group exploiteert in Nederland tankstations van Esso en werkt daar onder meer reeds samen met Spar, Lavazza en Burger King. EG Group werkt voortdurend aan de verbetering van haar diensten en services onderweg, waarbij een samenwerking met KFC in Nederland een logische volgende stap is, aldus Commercial Manager Joris Janvier: “Wij zijn reeds een franchisepartner van KFC in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Nu breiden we deze succesvolle samenwerking uit naar Nederland en België.”

Opmaat naar meer

Ook in Saint Ghislain (België) wordt binnenkort een nieuwe KFC vestiging in een Esso tankstation van EG Group geopend. “Wij zijn trots op deze samenwerking, want KFC is een sterk en bekend merk”, vervolgt Janvier. “Bovendien hebben wij er vertrouwen in dat deze samenwerking zijn vruchten zal afwerpen. Wij zien de opening van de eerste vestigingen als een opmaat naar meer. ‘We zijn blij met een partner als de EG Group. Ze hebben veel ervaring en we kijken uit om met hun het merk KFC verder te laten groeien aldus Benjamin Lauritz General Manager KFC Northern Europe.

Over EG Group

EG Group opgericht in 2001 door Zuber en Mohsin Issa, is een van s ’werelds toonaangevende onafhankelijke retailers met een gevestigde naam in het leveren van een breed forecourt aanbod. EG Group bezit en bedient meer dan 5400 benzinestations en convenience stores in 9 landen: Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Italië, Duitsland, België, Luxemburg, Verenigde Staten en Australië. EG Group heeft samenwerkingen met nationale en internationale merken binnen de brandstof en retail zoals Shell, BP, Esso, Starbucks, Subway, Delifrance, Spar, Carrefour, KFC en Burger

King. Passie voor kwaliteit, gemak en servicegerichtheid staan centraal binnen de EG Group.

Over de KFC® organisatie

KFC® staat vooral bekend om haar Original Recipe chicken. Een geheim recept van 11 geheime kruiden en specerijen daterend uit 1939, uitgevonden door Colonel Sanders. In iedere KFC® wordt dit recept met verse kip dagelijks met de hand gepaneerd en bereid door echte chefs. Al staan er tegenwoordig nog andere specialiteiten op het menu zoals Boneless Crispy Strips, Hot Wings en Popcorn Chicken. KFC® bezit momenteel 23.000 restaurants verspreid over 135 landen en regio’s wereldwijd. Dagelijks komen er zo’n 12 miljoen klanten over de vloer.

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.