Eerste SUBWAY® restaurant in bouwmarkt

Datum: september 4, 2014

Gamma Amsterdam ZO heeft de primeur: het eerste SUBWAY® restaurant is vandaag geopend in deze Nederlandse bouwmarkt, gevestigd aan de Sijsjesbergweg 10 in Amsterdam Zuidoost. De keuze voor deze thuisbasis past in de trend dat SUBWAY® restaurants steeds vaker te vinden zijn op niet-traditionele locaties. Op termijn duikt het groengele SUBWAY® logo op bij meer vestigingen van Gamma. 

De elfde Amsterdamse SUBWAY® vestiging is zeven dagen per week geopend en houdt de tijden aan van deze Gamma. Er werken, onder leiding van restaurantmanager Gerard Stroes, drie fulltimers en tien tot twintig parttimekrachten. ”We worden ook een bezorgrestaurant voor de bedrijven in dit gebied”, vertelt Maikel Mienis, die de eigenaar is van deze locatie, samen met zijn broer Bart Mienis (beiden Development Agents) en Justin Goes (Area Development Manager bij SUBWAY® Nederland).

Duidelijk herkenbaar

Niet-traditionele locaties waar de SUBWAY® formule zich op richt, zijn bijvoorbeeld stations, universiteitsgebouwen en luchthavens. Ook zijn er in Nederland shop-in-shopvestigingen in een tankstation (Veldhoven), wegrestaurant (De Lucht, Zaltbommel) en woonboulevard (Heerlen). In Tilburg wordt zelfs een pand gedeeld met New York Pizza. “Dit restaurant bij de Gamma bevindt zich als het ware in de gevel van het pand en heeft een eigen in- en uitgang”, schetst Mienis het plaatje. “Echt een restaurant op zich, net zo groot als andere SUBWAY® restaurants en van buiten duidelijk herkenbaar. Met een gratis parkeerterrein voor onze eigen deur. Voor een Sub hoef je dus niet per se de bouwmarkt in.” Het SUBWAY® team v.l.n.r. Bart Mienis (Development Agent), Gerard Stroes (restaurantmanager), Shaun Dey ('Sandwich Artist®'), Sabrina de Haan (Field Consultant) en Justin Goes (Area Development Manager). Bron: FranchiseFormules.NL

Ideale voedingsbodem

De heren zijn bekende gezichten bij SUBWAY® restaurants. De broers Mienis hebben zelf meerdere restaurants. Justin Goes is naast Area Development Manager in Nederland in een aantal Noord-Europese landen en de Baltische staten verantwoordelijk voor de quickserviceformule. Ze zijn alle drie overtuigd van de gunstige voedingsbodem van dit winkelgebied, dat in de toekomst bekend zal staan als Woonplaza A2. Maikel Mienis: “Op zoek naar SUBWAY® filialen in het buitenstedelijk gebied is het praktischer om partners te vinden, met bestaande panden. En deze locatie, een van de beste Gamma’s van Nederland, is gevestigd in een gebied waar dagelijks 250.000 mensen naartoe komen om te werken. Een complete stad! En dan heb ik het nog niet eens over bezoekers. En over het AMC vlakbij. Kortom, een fantastisch gebied met veel potentie. De ideale uitvalsbasis om catering te verzorgen en winkelend publiek te bedienen.”

Persoonlijke sandwich

Klanten kunnen bij SUBWAY® Gamma Amsterdam kiezen voor een van de klassieke SUBWAY® Subs op het vaste menu, waarbij ze zelf het brood en beleg en de sauzen en groenten kiezen. Zo is de hoeveelheid calorieën en vet goed te bepalen. De Sub wordt ter plaatse gebakken en belegd met verse ingrediënten. De bereiding duurt slechts tweeënhalve minuut.

Submarine Sandwich

SUBWAY® restaurants danken hun naam aan de ‘submarine sandwiches‘ of ‘Subs’. Het handelsmerk van deze Subs is de langgerekte vorm, die doet denken aan een onderzeeër (submarine). Naast sandwiches zijn bij SUBWAY® restaurants onder meer overheerlijk flatbread, frisse salades en Amerikaanse cookies verkrijgbaar.


Over SUBWAY® restaurants

SUBWAY® restaurants is wereldwijd de grootste in de quickservicebranche als het gaat om het aantal locaties. Het eerste restaurant startte in 1965 in Bridgeport, Connecticut (Verenigde Staten). Inmiddels telt het bedrijf ruim 42.500 vestigingen in 108 landen. Nederland telt momenteel 154 SUBWAY® restaurants. Bij SUBWAY® restaurants kunnen consumenten terecht voor heerlijke, dagelijks vers gebakken broodjes, die snel worden bereid tegen een kleine prijs. De SUBWAY® formule biedt consumenten vele keuzemogelijkheden, waarbij ze zelf invloed kunnen hebben op de voedingswaarde.

 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.