Een McDonald’s Moederdagontbijt voor alle moeders in Ronald McDonald Huizen

Datum: mei 12, 2013

McDonald’s bezorgde op Moederdag een speciaal Moederdagontbijt in de Ronald McDonald Huizen in Nederland. Daarnaast ontvingen de Huizen een cheque ter waarde van dertig McDonald’s-diners voor gezinnen verblijvend in het Ronald McDonald Huis. Dit gebaar stond in het teken van het Moederdagontbijt dat McDonald’s jaarlijks verzorgt voor de moeders verblijvend in de Ronald McDonald Huizen door heel Nederland.

McDonald's zet moeders in het zonnetjeMcDonald’s overhandigde cheques ter waarde van dertig McDonald’s-diners voor gezinnen verblijvend in de Ronald McDonald Huizen.

“McDonald’s is zeer betrokken bij de samenleving en het Ronald McDonald Kinderfonds in het bijzonder”, aldus Debbie de Wagenaar, Directeur Corporate Communicatie bij McDonald’s Nederland. “Met dit Moederdagontbijt zetten wij ieder jaar de moeders in de Huizen in het zonnetje. Want dat verdienen zij echt. Daarnaast hopen we met de aangeboden diners dat ook de andere gezinsleden die in de Huizen verblijven wat afleiding krijgen.”

Marja van Bijsterveldt, Directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds vertelt: “McDonald’s is ruim dertig jaar betrokken partner van het Ronald McDonald Kinderfonds. Met deze Moederdag-actie willen we de moeders en gezinnen verblijvend in de Huizen een hart onder de riem steken.”

Veel McDonald’s medewerkers zijn actief als vrijwilliger en in elk Ronald McDonald Huis zit een Franchisenemer in het bestuur. Het Ronald McDonald Kinderfonds laat families in tijden van ziekte dichtbij hun kinderen zijn. Door de vijftien Ronald McDonald Huizen die Nederland rijk is, kan het Ronald McDonald Kinderfonds jaarlijks 65.000 overnachtingen verzorgen. Hierdoor kunnen jaarlijks ruim 4.600 gezinnen dichtbij hun zieke kind zijn.

 

McDonald’s en het Ronald McDonald Kinderfonds 30 jaar samen

In Philadelphia, Pennsylvania (VS) is in 1974 met steun van een lokale McDonald’s vestiging het eerste Ronald McDonald Huis geopend. In 1982 besloot McDonald’s Nederland, geïnspireerd door het Amerikaanse voorbeeld, tot de realisatie van een Ronald McDonald Huis in Nederland. Inmiddels heeft Nederland met vijftien Huizen de hoogste dichtheid van Ronald McDonald Huizen ter wereld.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.