Duitsland krijgt drive-in Starbucks

Datum: oktober 23, 2012

Starbucks wil de zwaar tegenvallende verkoop in Duitsland binnenkort oppeppen met een drive-in koffiezaak. Starbucks lijdt momenteel verlies in Duitsland. De opening van nieuwe zaken loopt stroef. Dat moet snel veranderen door nieuwe vestigingen op de routes naar het werk, langs autowegen en het openbaar vervoer. Ook moeten er vele nieuwe vestigingen komen in treinstations, meldde de topvrouw Michelle Gass van Starbucks Europa en Noord-Afrika. Het huidige aantal van 150 Duitse Starbucks-zaken kan oplopen tot 500, verwacht zij.

Duitsland is ook in trek bij de restaurantketen Vapiano, die ook in Nederland een aantal vestigingen heeft. De keten wil het aantal vestigingen in Duitsland verdubbelen tot 50, zei topman Gregor Gerlach in Wirtschaftswoche. De keten verkoopt vooral pasta en pizza’s in 27 landen. De keten groeit snel. Het bedrijf rekent op 300 miljoen euro omzet dit jaar, een toename van 25 procent.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_23_oktober_2012.htm#starbucksfranchise

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.