DGN retail geeft vol gas met Multimate en Hubo

Datum: juli 3, 2015

Op maandag 22 juni jl. vond een zeer geslaagde en drukbezochte ledenbijeenkomst van DGN retail plaats. Doel: ondernemers bijpraten over de marktontwikkelingen, meer specifiek in relatie tot de doe-het-zelfbranche. De ambitie van ondernemers en organisatie is helder: vol gas geven om de formules Multimate en Hubo nog sterker op de Nederlandse retailkaart te zetten.

“Het was een goede bijeenkomst, ook voor ondernemers om onderling ervaringen uit te wisselen,” aldus GertjoGertjo Janssen, algemeen directeur DGN retail aan het woord. Bron: FranchiseFormules.NL Janssen, algemeen directeur DGN retail. “We hebben het afgelopen voorjaar een aantal regio-avonden georganiseerd, maar het was goed om nu met de hele groep bijeen te komen. De opkomst was hoog, de sfeer goed en we merkten dat iedereen zeer gemotiveerd was om met elkaar de markt verder te gaan veroveren. Wij moeten inzetten op het verkopen van oplossingen aan consumenten; daar ligt de belangrijkste kracht van Multimate- en Hubo-ondernemers en hun team. Van generalist naar specialist, met vakmanschap, kennis en kunde het beste advies geven tegen een concurrerende prijs. Zo kunnen we met onze formules via het bieden van toegevoegde waarde een voorsprong in de markt opbouwen.”

Gerda Lubbers, met een Hubo-winkel in Smilde, kijkt met plezier terug op de ledenbijeenkomst. “Ik heb ervaren dat de neuzen weer dezelfde kant op staan en tijdens gesprekken met collega’s proefde ik optimisme over de koers van DGN retail. Voor de overname door Euretco zijn er nogal wat zaken blijven liggen. Sinds eind vorig jaar gaat het de goede kant op en niet alleen bij ons. We zijn bijgepraat door Gertjo Janssen en er was ook volop gelegenheid om met collega’s uit het hele land in informele sfeer ervaringen uit te wisselen. Kortom, een bijzonder prettige en geslaagde middag.”

“Er zit beweging in de formules,” aldus Martijn Geurts van Multimate Gennep en Multimate Bergen. “Gertjo Janssen heeft een soort tussenstand gegeven en verteld over het fundament dat gelegd wordt om stevig op door te kunnen bouwen. DGN Retail laat een periode van onzekerheid achter zich en richt zich vol vertrouwen en optimisme op de toekomst. Dat vertaalt zich al in de omzetontwikkelingen en ook in de plannen die er liggen om de formules verder te versterken. De overname van DGN door Euretco is een goede stap geweest. Nu kan DGN financiële zekerheid richting leveranciers bieden wat de leverbetrouwbaarheid ten goede komt. Wanneer Euretco haar retailervaring projecteert op de dhz-branche moet het mogelijk zijn om samen verder te komen.”

Ombouw Fixet-winkels

Sinds de overname van DGN retail door Euretco in oktober vorig jaar is er veel gebeurd. Janssen: “Een belangrijke operatie, die nu voor het grootste gedeelte is afgerond, is de ombouw van ruim zestig Fixet-winkels naar Hubo of Multimate. Je hebt het cosmetische deel, de winkel zelf, en het ICT-gedeelte. Het is belangrijk dat de twee ongeveer parallel lopen, want je kunt een winkel niet ombouwen en vervolgens bijvoorbeeld niet de juiste naam op de facturen hebben. Dat luistert heel nauw en in feite komt het erop neer, dat een winkel in enkele dagen een ander ‘gezicht’ krijgt en de week erop volledig draait als een Hubo of Multimate met een driedaagse heropening. Het is ambitieus, zo’n klus klaren in ruim drie maanden maar ook noodzakelijk om zo snel mogelijk krachtig met de formules verder te kunnen.”

 

Over DGN retail

DGN retail is de grootste serviceorganisatie voor zelfstandig doe-hetzelfondernemers in Nederland.

Per 1 juli 2015 omvat DGN retail de formules Multimate, Hubo en Fixet, met 242 aangesloten ondernemers door heel Nederland. De serviceorganisatie is gevestigd in Hoevelaken en telt 42 medewerkers.

DGN retail is professioneel actief in de doe-het-zelfbranche en biedt haar aangesloten ondernemers een compleet pakket aan diensten ter ondersteuning van haar winkelformules.

Dit betekent; actuele assortimentsamenstellingen, collectieve inkopen, het voeren van een prijspolitiek met gunstige winstmarges, uitbreiding van het marktaandeel, het onderhouden van actuele automatiseringsactiviteiten en het leveren van informatie omtrent opleidingen en bedrijfsvoering.

De organisatie, waar de aangesloten zelfstandige ondernemers tevens aandeelhouder zijn, profileert zich op maatschappelijk verantwoorde wijze en heeft als doelstelling de zakelijke belangen van haar ondernemers optimaal te laten renderen.

DGN retail is onderdeel van Euretco. Euretco is de grootste retailservice-organisatie in Nederland, die samenwerkt met zo’n 2.000 ondernemers en franchisenemers. In totaal exploiteren zij bijna 2.900 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt € 2,3 miljard. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, groothandel en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. Tot bekende winkelformules en vloerconcepten behoren onder andere Intersport, Runnersworld, The Athlete’s Foot, Libris, Blz, Hubo, Multimate, Fixet, Decorette, Vivante, Binnen, Slaapkenner en Topform. Daarnaast beschikt Euretco via Euretco Label Company met Babyface en Blue Rebel over internationale topmerken in het baby- en kinderkledingsegment. De zelfstandigheid en maximale ondersteuning van de ondernemer staat centraal in de relatie. Ondernemers profiteren naar eigen inzicht van inkoopvoordeel, regelmatige kennisuitwisseling en verkoopsamenwerking. Met zo’n 385 medewerkers staat Euretco dagelijks voor hen klaar

 
Van de redactie

EK/servicegroup heeft een meerderheidsbelang in Euretco. EK/servicegroup, gevestigd in Bielefeld Duitsland, is een coöperatie met 2.100 leden in Europa die actief zijn in de divisies living, fashion, comfort en family.

De voorloper van Euretco, Inkoopvereniging Nederland, bestaat sinds 1916. Hiermee vertegenwoordigt Euretco al bijna 100 jaar zelfstandig retailend Nederland.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.