Délifrance opent eerste pilot store van Europa

Datum: oktober 29, 2015

Délifrance Nederland heeft aan de rijksweg A13 een restaurant en corner geopend in compleet nieuwe stijl. De vestiging, die onder leiding staat van franchisenemer Jan van der Heijden, dient als pilot  voor toekomstig te openen locaties in niet alleen Nederland, maar heel Europa. Tevens is het een voorbeeld voor de huidige Délifrance restaurants en corners, welke bij een succesvol verloop zullen worden verbouwd.

Nieuwe look & feel

Wie de nieuwste vestiging aan de A13 binnenkomt ervaart een geheel nieuwe Délifrance beleving. De huidige uitstraling welke in 2010 is geïntroduceerd, is volledige op de schop gegaan. De pilot store voldoet aan de wensen van nu en laat de Franse sferen terugkomen. De frisse kleuren en pied-de-poule vloer zorgen voor een aangename omgeving. Een echte eyecatcher is de wall-of-crumb: een kijkje in de binnenkant van een pas gebakken brood, de kernidentiteit van Délifrance. De open keuken geeft gasten een kijkje in de bereiding van hun maaltijd.

Assortiment

Délifrance staat met name bekend om de vers belegde baguettes. In het nieuwe concept ligt de focus niet langerDélifrance Nederland heeft aan de rijksweg A13 een restaurant en corner geopend in compleet nieuwe stijl. Bron: FranchiseFormules.NL alleen op de lunch, maar kunnen gasten van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat genieten van zowel de Franse klassiekers als een eigentijdser assortiment. In het restaurant worden gasten de gehele dag bediend. Van dagjesmensen tot de zakenreiziger: voor ieder biedt het restaurant mogelijkheden.

Daarnaast voldoet Délifrance met de toevoeging van de ‘Grab & Go’ corner aan de behoefte van de snelle passant. Anders dan men van Délifrance gewend is, liggen de broodjes hier al vers voorbelegd in de koeling klaar. Om te voldoen aan de zelf gestelde hoge kwaliteitseisen, wordt er gebruik gemaakt van de meest verse producten. Het Délifrance brood, dat speciaal voor dit nieuwe concept is ontwikkeld bestaat uit ingrediënten van de eigen Franse graanvelden.

Nieuw is de retailcorner, waar gasten een verzameling typisch Franse producten vinden welke  in trek zijn voor thuisgebruik of als cadeau.

Expansie

De Délifrance Franchise Formule bestaat uit meer dan 500 verkooppunten in Europa, Azië en het Midden-Oosten. In Nederland zijn er 175 verkooppunten. De vestiging aan de A13 dient niet alleen als pilot store in Nederland, maar ook voor de rest van Europa. De komende tijd zullen alle resultaten uitvoerig geëvalueerd worden. Bij een geslaagde test zal de formule in Nederland en daarbuiten verder worden uitgerold.  

Délifrance Franchise Formule

De naam Délifrance staat (naast fabrikant van Franse bake-off producten) ook voor de bekende franchise formule. Was er in 1989 nog een naamsbekendheid van 14%, inmiddels is dit in Nederland anno 2015 gestegen naar maar liefst 86%. De verkooppunten bieden een hoge constante kwaliteit, goede uitstraling van de merknaam. De Délifrance Franchise Formule is een internationaal concept voor restaurants en corners. In Nederland zijn er inmiddels meer dan 65 Délifrance restaurants en 110 corners (voornamelijk gevestigd in tankstations).

Geschiedenis Délifrance

Dat Délifrance écht Frans is, blijkt wel uit de oorsprong van het zusterbedrijf ‘Grands Moulins de Paris’, dat met 27 molens één van de grootste molenaars is van Frankrijk. Het bedrijf is opgericht 1919. In 1921 verlaat de eerste zak meel de fabriek en openen de directeuren Ernest en Marcel Vilgrain de grootste meelfabriek ter wereld. De opvolgende jaren ontwikkelt Grands Moulins de Paris zich verder en begint het bedrijf aan de introductie van voorgebakken baguettes, die in een conventionele oven afgebakken kunnen worden.

In 1977 is Délifrance Nederland opgericht. Het bedrijf start met voorgebakken diepvriesproducten. In 1983 wordt het merk Délifrance in Nederland geïntroduceerd en openen de eerste Délifrance restaurants.

Het merk floreert en de formule wordt verder uitgebreid. Délifrance opent bakeries in tankstations en introduceert nieuwe producten.

In 2001 ontstaat moederbedrijf Groupe Nutrixo, door integratie van de activiteiten van Grands Moulins de Paris en activiteiten in brood, bladerdeeg en pâtisserie van Délifrance. Inmiddels beschikt het moederbedrijf van Délifrance over 20 bakkerijen.

Groupe Nutrixo beheerst het gehele proces, van graankorrel tot eindproduct. In combinatie met constante kwaliteitscontroles en de nauwe samenwerking met de beste tarweproducenten resulteert dit in meel, mixen en bake-off bakkerijproducten van absolute topkwaliteit!

Wereldwijd levert Délifrance bijna 3.000 bladerdeeg, brood- en pâtisserieproducten. Per jaar ontwikkelt het bedrijf zo’n 100 nieuwe producten op basis van trends, consumentenwensen en – niet in de laatste plaats – de dagelijkse praktijk van de klanten.

In Nederland kennen de meeste mensen Délifrance van de afbakbroodjes en de franchise formule, maar Délifrance doet meer! Het levert namelijk aan alle eindgebruikers die zich bezighouden met ’food’. Zo leveren wij aan het retail-, foodservice- en bakkerijkanaal. Naast de verkooptak heeft Délifrance Nederland ook een productietak, welke gevestigd is in Ridderkerk. Délifrance Nederland is één van de 20 bakkerijen en is gespecialiseerd in de productie van zuurstofarm verpakte en diepvries bake-off broodproducten.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.