Délifrance Franchise Formule bestaat 30 jaar in Nederland

Datum: december 1, 2013

Délifrance viert dit jaar een feestje! Al meer dan 35 jaar is Délifrance marktleider op het gebied van de productie en verkoop van Franse bake-off producten. In Nederland kent bijna iedereen Délifrance van de restaurants en corners. De Délifrance Franchise Formule, waaronder de Délifrance restaurants en corners vallen, bestaat dit jaar 30 jaar! Voor een aantal franchisenemers een bijzondere gebeurtenis, want zij behoren al van begin af aan tot deze franchise formule.

In 1983 is het merk Délifrance geïntroduceerd in Nederland. Vanaf 1983 kreeg het merk een plaats in het straatbeeld. De eerste restaurants werden geopend! Een revolutionair concept: de Nederlander maakte kennis met diverse Franse lekkernijen. In onder andere Amsterdam, Gouda en Maastricht kon men terecht voor baguettes, croissants, chocolade-broodjes en een kop lekkere koffie. Nu, 30 jaar later, kun je nog steeds genieten bij Délifrance, in bovengenoemde steden.

Délifrance Amsterdam

De heer Chadli is al 30 jaar te vinden in zijn Délifrance restaurant aan het Damrak in Amsterdam. Nog steeds staat hij met veel plezier in het restaurant, dat persoonlijk is geopend door de toenmalig directeur van Délifrance. De verkoop ging vanaf begin af aan direct erg goed. De Nederlander nam gretig aftrek van de Franse lekkernijen. Op zaterdagen werden er gemiddeld 3000 croissants verkocht! Inmiddels krijgt de heer Chadli hulp van zijn zoon Semir en hebben ze iedere dag handen tekort om alle gasten (veel toeristen) te voorzien van een lekker ontbijt, lunch of kop koffie.

Eind december zal er rondom het restaurant een ludieke actie worden gehouden om het 30-jarig bestaan te vieren!

Délifrance Gouda

Ook Délifrance Gouda bestaat al 30 jaar. Ondernemer John van Rijnswou is ondernemer van het eerste uur en het merk Délifrance is mede door zijn inzet groot geworden. Begonnen in een Tour de France croissanterie, voordat het onder de Délifrance formule werd opgenomen. Voor de inwoners van Gouda en omgeving is het Délifrance restaurant al drie decennia een begrip en ook de toeristen weten het restaurant te vinden. Emile Ratelband deelt ijsjes uit bij Délifrance in Gouda

John van Rijnswou komt uit een bakkersgezin. De drang naar zelfstandigheid en het feit dat de croissanterie hem erg aanspraak hebben doen besluiten om zich aan te sluiten bij Délifrance. Anno 2013 is het restaurant nog steeds aan de Hoogstraat 12 in Gouda te vinden. In deze 30 jaar heeft de heer van Rijnswou een aantal bijzondere momenten meegemaakt. Zo nam hij deel aan de strijd om het ‘Beste Broodje van Nederland’ en stond Emile Ratelband in het restaurant om het ijsseizoen te openen.

Begin december zal het 30-jarig jubilea rondom het restaurant feestelijk worden gevierd met gasten en voorbijgangers. 

Délifrance Maastricht

In het zuiden van het land is de eer aan Délifrance Maastricht Grote Staat. Dit restaurant is opgestart door Teun van Weerdhuizen en is later overgenomen door Erik Hurks. Inmiddels hebben Maud en Frank Dirkx de leiding over dit restaurant. Beiden zijn trots om in een restaurant te werken dat al 30 jaar bestaat! Alle broodspecialiteiten worden volgens authentiek Franse receptuur en met natuurlijke ingrediënten bereid. De inwoners van Maastricht genieten volop van de belegde broodjes of een kop koffie.

Délifrance Franchise Formule

De naam Délifrance staat (naast fabrikant van Franse bake-off producten) ook voor de bekende franchise formule. Was er in 1989 nog een naambekendheid van 14% inmiddels is dit in Nederland anno 2013 gestegen naar maar liefst 86%. De formule is op de professionele horeca gericht en is uitgegroeid tot meer dan 500 verkooppunten in Europa, Azië en het Midden Oosten. Kenmerkend is dat de producten ter plekke worden afgebakken en voor het oog van de consument vers worden belegd.

Anno 2013 zijn er in Nederland 175 verkooppunten. Al deze verkooppunten hebben de hoge constante kwaliteit, de goede uitstraling van de merknaam en de prima ondersteuning die Délifrance biedt op het gebied van afbakken, bereiden, marketing en verkoop. De Délifrance Franchise Formule is een internationaal concept voor restaurants en corners. In Nederland zijn er inmiddels meer dan 65 Délifrance restaurants en 110 corners (voornamelijk gevestigd in tankstations).

Geschiedenis Délifrance

Dat Délifrance écht Frans is, blijkt wel uit de oorsprong van het zusterbedrijf ‘Grands Moulins de Paris’, dat met 27 molens één van de grootste molenaars is van Frankrijk. Het bedrijf is opgericht 1919. In 1921 verlaat de eerste zak meel de fabriek en openen de directeuren Ernest en Marcel Vilgrain de grootste meelfabriek ter wereld. De opvolgende jaren ontwikkelt Grands Moulins de Paris zich verder en begint het bedrijf aan de introductie van voorgebakken baguettes, die in een conventionele oven afgebakken kunnen worden.

In 1977 is de oprichting van Délifrance Nederland. Het bedrijf start met voorgebakken diepvriesproducten. In 1983 wordt het merk Délifrance in Nederland geïntroduceerd en openen de eerste Délifrance restaurants.

Het merk floreert en de formule wordt verder uitgebreid. Délifrance opent bakeries in tankstations en introduceert nieuwe producten.

In 2001 ontstaat moederbedrijf Groupe Nutrixo, door integratie van de activiteiten van Grands Moulins de Paris en van de activiteiten in brood, bladerdeeg en pâtisserie van Délifrance. Inmiddels beschikt het moederbedrijf door Délifrance over 20 bakkerijen.

Moederbedrijf Groupe Nutrixo beheerst het gehele proces, van graankorrel tot eindproduct. In combinatie met constante kwaliteitscontroles en de nauwe samenwerking met de beste tarweproducenten resulteert dit in meel, mixen en bake-off bakkerijproducten van absolute topkwaliteit!

Wereldwijd levert Délifrance bijna 3.000 bladerdeeg, brood- en pâtisserieproducten. Per jaar ontwikkelt het bedrijf zo’n 100 nieuwe producten op basis van trends, consumentenwensen en – niet in de laatste plaats – de dagelijkse praktijk van de klanten.

In Nederland kennen de meeste mensen Délifrance van de afbakbroodjes en de franchise formule, maar Délifrance doet meer! Het levert namelijk aan alle eindgebruikers die zich bezighouden met ’food’. Zo leveren wij aan het retail- foodservice- en bakkerijkanaal. Naast de verkooptak heeft Délifrance Nederland ook een productietak, welke gevestigd is in Ridderkerk. Délifrance Nederland is één van de 20 bakkerijen en is gespecialiseerd in de productie van zuurstofarm verpakte en diepvries bake-off broodproducten.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.