Decorette opent eigen webshop

Datum: juni 5, 2015

Woonformule Decorette, met ruim veertig winkels, heeft deze week haar eigen webshop geopend. De nieuwe webshop biedt een uitgebreid aanbod aan informatie, waarin producten en de weg naar de winkel centraal staan. Decorette is een formule van Euretco uit Hoevelaken.

Consumenten kunnen op meerdere plekken snel en eenvoudig de dichtstbijzijnde winkel in de buurt vinden. De producten die besteld worden in de webshop kunnen bij een winkel in de buurt (naar keuze) worden opgehaald. De webshop is responsive waardoor bezoekers op tablet en mobiel de shop optimaal kunnen gebruiken. Op de inspiratiepagina is een directe link naar Pinterest gelegd, waar de bezoeker inspiratie kan opdoen en een goede indruk kan krijgen van het assortiment van Decorette dat bestaat uit raamdecoratie, zonwering, gordijnen, vloerbedekking, verf en behang, aangevuld met accessoires.

“De webshop is een fantastische tool om Decorette-ondernemers commercieel te ondersteunen,” zegt Angela van Dongen, Manager Decorette. “We bieden in eerste instantie kant-en-klare producten aan: woonaccessoires, verlichting, behang en karpetten. Later dit jaar komen daar de maatwerkproducten bij, vooral om nog meer traffic naar de winkels te genereren. Komende week hebben we een openingscampagne, met een speciale korting op behang, die we via social media gaan communiceren. Met de nieuwe webshop geven we verdere invulling aan de omnichannel strategie van Euretco.”

Euretco ondersteunt en adviseert de bij haar aangesloten ondernemers op het gebied van omnichannel retailing. Euretco faciliteert hen door middel van een online platform binnen de branches fashion, sport (onder andere jouwsportzaak.nl) en wonen. Ondernemers worden vooral ontzorgd op technisch vlak en op het gebied van online marketing. Euretco combineert de kracht van de lokale ondernemer en een collectieve e-commerce samenwerking met de industrie.

 

Profiel Euretco

Euretco is de grootste retailservice-organisatie in Nederland, die samenwerkt met zo’n 2.000 ondernemers en franchisenemers. In totaal exploiteren zij bijna 2.900 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt € 2,3 miljard. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, groothandel en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. Tot bekende winkelformules en vloerconcepten behoren onder andere Intersport, Runnersworld, The Athlete’s Foot, Libris, Blz, Hubo, Multimate, Fixet, Decorette, Vivante, Binnen, Slaapkenner  en Topform. Daarnaast beschikt Euretco via Euretco Label Company met Babyface en Blue Rebel  over internationale topmerken in het baby- en kinderkledingsegment. De zelfstandigheid en maximale ondersteuning van de ondernemer staat centraal in de relatie. Ondernemers profiteren naar eigen inzicht van inkoopvoordeel, regelmatige kennisuitwisseling en verkoopsamenwerking. Met zo’n 385 medewerkers staat Euretco dagelijks voor hen klaar. www.euretco.com

EK/servicegroup heeft een meerderheidsbelang in Euretco. EK/servicegroup, gevestigd in Bielefeld Duitsland, is een coöperatie met 2.100 leden in Europa die actief zijn in de divisies living, fashion, comfort en family.

De voorloper van Euretco, Inkoopvereniging Nederland, bestaat sinds 1916. Hiermee vertegenwoordigt Euretco al bijna 100 jaar zelfstandig retailend Nederland.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.