De toekomst is aan hard franchise

Datum: april 15, 2015

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 april j.l. konden ondernemers snuffelen aan meer dan 50 franchiseformules op de jaarlijkse franchisebeurs Onderneem ’t! in Hoevelaken. Onder andere de formules Optie1 (telecom branche), City Box (nr. 1 in selfstorage), pandjeshuisketen Money 4 Products en The Interface Financial Group uit Canada (op zoek naar een Master-franchisenemer voor ons land) waren vertegenwoordigd op de volle beursvloer.

Franchisen kan de start zijn van een bloeiend ondernemersbestaan. En Nederland is een echt franchiseland. Dat blijkt niet alleen uit het grote aantal geïnteresseerde bezoekers op de franchisebeurs. Het aantal formules in ons land is de afgelopen vijftien jaar verdubbeld. Tot bijna 750. Meer dan in welk ander land dan ook, bleek vorig jaar uit een rapport van de Rabobank.

Volgens diezelfde bank heeft zogenoemde ‘hard’ franchise (of full franchise) vooral de toekomst, waarbij de franchisegever alles bepaalt rondom het merk of winkelconcept, assortiment, inkoop en marketing. Daar staat voor de franchisenemer tegenover dat hij (in het ideale geval) aan de slag kan gaan met een beproefde formule, meestal op basis van exclusiviteit, waarbij de franchisegever hem volledig ondersteunt en ontzorgt met centrale diensten en adviezen.

Wat moet je aan kennis en vaardigheden nou in huis hebben om een franchisenemer te worden? Welke investeringen zijn er nodig? Wat mag je van de franchisegever verwachten en wat draag je precies af?

Franchise-expert Jan-Piet Broersma (Franchising Etc. / FranchiseFormules.NL) heeft al meer dan 15 jaar ervaring in het matchen van franchisegevers en franchisenemers. Hij beantwoordt in de vernieuwde Q&A van The Question Library ‘Franchising in meer dan 100 vragen‘ alle relevante vragen over de toegevoegde waarde van het businessmodel ‘franchise’.

Hij schreef ook het whitepaper ‘Wat is franchise?‘. Deze is gratis te downloaden in Qlist, het TQL-whitepapercentrum.

Bron: TQL.nl

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.