DA en D.I.O. samen verder

Datum: juni 20, 2017

DA en D.I.O. gaan definitief samen verder. De organisaties achter de twee formules DA en D.I.O. (Nederlandse Drogisterij Service en FACO) zijn dat overeengekomen. Eerder had de ACM al laten weten positief te besluiten over de overname van FACO door NDS.

Wat betekent dit voor de zelfstandig drogist? 

Voorlopig blijven beide formules naast elkaar bestaan. Samengebundeld hebben DA en D.I.O. ruim 400 zelfstandige drogisterijen in Nederland. Hierdoor ontstaat een nieuwe grote partij met voldoende concurrentiekracht in een uiterst competitieve markt die tot op heden gedomineerd wordt door ketens. Dit is ook goed nieuws voor de consument, die bij een lokale ondernemer de persoonlijke aandacht en keuzevrijheid vindt die zij zoekt.

Wat betekent dit voor de aansturing?

De komende maanden voegen we de bedrijven samen. Het nieuwe bedrijf wordt geleid door: Jos Jongstra (algemeen directeur).

Met het samengaan van NDS en FACO treedt Henk Castelijns per direct terug als algemeen directeur van NDS. Hij blijft als adviseur van de directie verbonden aan de nieuwe organisatie. Totdat de nieuwe organisatie definitief gestalte heeft gekregen, neemt Walborgh Kieskamp de functie van algemeen directeur NDS waar.

Mosadex Groep kiest voor kruisbestuiving

In december 2015 maakte DA een doorstart onder de Nederlandse Drogisterij Service (NDS), onderdeel van Mosadex Groep. Ook FACO/D.I.O. wordt hier nu ondergebracht. Mosadex Groep kiest als financieel solide marktleider in de farmaceutische zorg hiermee ook voor de retailmarkt. Mosadex Groep doet dit omdat zij kansen ziet voor synergetische voordelen tussen Holland Pharma met NDS/DA en FACO/D.I.O. en tussen zelfstandige apotheken en drogisterijen.


Over Mosadex Groep 

Mosadex Groep staat voor de openbare, zelfstandige apotheker en de zelfstandige drogist in Nederland. Met meer dan 730 aangesloten zelfstandige apothekers, 450 Service Apotheken, 230 zorginstellingen en 400 drogisterijen bedienen zij dagelijks meer dan 11 miljoen (zorg-)consumenten in Nederland.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.