C1000-ondernemers krijgen €100.000 compensatie

Datum: juni 21, 2012

Jumbo Supermarkten en de C1000-ondernemersvereniging hebben een compensatieregeling getroffen, meldt Het Financieele Dagblad. De franchisenemers ontvangen een financiële vergoeding van € 100.000 om hun C1000-winkels om te bouwen tot Jumbo-filiaal. Dat heeft voorzitter Hans van Well van de C1000-ondernemersvereniging laten weten. De ondernemers vreesden na de overname van bijna 300 C1000-winkels door Jumbo om op kosten gejaagd te worden. Veel van hen hadden net geïnvesteerd in de ombouw naar de nieuwe C1000 Rood-formule. De C1000-ondernemers krijgen een bijdrage van € 100.000 voor de commerciële kosten van de opening van een nieuwe winkel en de uitverkoop van de voorraad. Tevens ontvangen zij een tegemoetkoming voor de tijdelijke winkelsluiting van 10% van de weekomzet voor maximaal 2 weken en 50% van de boekwaarde van inventaris en afbouwkosten. Ook is er een vergoeding om te wennen aan allerlei nieuwe systemen. De afspraken waarmee de ondernemers dinsdag akkoord zijn gegaan moeten nog uitgewerkt worden in een juridisch document, laat Van Well weten. Hij verwacht dat de handtekeningen binnenkort kunnen worden gezet. De overgangsregeling geldt voor alle C1000-franchisenemers, maar dekt misschien niet alle kosten, voorziet de voorzitter.

Bron: Franchiseplus
Link: http://franchiseplus.nl/nieuws/C1000-ondernemers-krijgen-100000-compensatie.html 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.