Bufkes en Plus Supermarkt gaan samenwerken

Datum: mei 21, 2021

Plus Danny Rosenboom en Bufkes gaan een pilotvestiging openen bij de Plus supermarkt op het Gebrookerplein in Hoensbroek. Deze testlocatie is de eerste van 2 Plus locaties die dit jaar zullen openen, medio september volgt Plus Dennis Van Moorsel in Budel. Beiden gaan werken volgens het Bufkes Express concept: de focus ligt op het snel bestellen, leveren of bezorgen van de bekende Bufkesbroodjes.

Van Melik Foodgroep, moederbedrijf van Bufkes, en Plus Supermarkten zijn geen onbekenden van elkaar. “Als leverancier kennen we de visie van Plus vrij goed”, vertelt Charles Sampers. Plus is, net zoals een aantal andere retailers, op zoek naar verbreding van de dienstverlening voor hun klanten. Het aanbieden van etenswaren ‘on the go’ speelt daar een belangrijke rol in. “Het uitbaten van een horeca-unit is echt een andere tak van sport”, aldus de directeur van Bufkes. De franchiseorganisatie met zo’n 40 vestigingen blaast dit jaar alweer 25 kaarsjes uit. “Het feit dat we al zo lang bestaan geeft aan dat we als formule flexibel meebewegen met de vraag die de consument stelt. Omdat we het meeste voor Bufkes in onze eigen productiekeuken in Hoensbroek bereiden  kunnen we de kwaliteit garanderen die onze gasten van ons verwachten.’

Assortiment

Bij de pilotlocatie in Hoensbroek is vanaf eind juni het “Express assortiment” beschikbaar. Dat houdt in dat het assortiment weliswaar beperkter is dan bij de restaurants, maar dat de klassiekers zoals de Werrem Sjink, Limburger en Bufkesbal niet zullen ontbreken. Verder is er onlangs ook een bescheiden vegetarisch assortiment aan toegevoegd. “We spelen hiermee in op de toenemende vraag van de consument naar plantaardige alternatieven”.

Samenwerking met Plus Supermarkten

Een samenwerking tussen Plus en Bufkes past perfect binnen de strategie van Bufkes om zich te vestigen op locaties met veel passanten. “Je zou een Bufkes Express kunnen zien als afdeling binnen je supermarkt waarmee je de consument enerzijds kan verleiden tot een extra aankoop en anderzijds extra van dienst kan zijn door een completer assortiment te leveren. Bovendien is het rendement van een Bufkes Express shop in shop zeker niet onaardig,” licht Charles toe. In het verleden hebben er ook al gesprekken plaatsgevonden tussen Plus en Bufkes maar toen bleek het niet het juiste moment.

De samenwerking zal in ieder geval 2 jaar lopen als test. Daarna wordt door beide partijen de balans opgemaakt en  besproken hoe een mogelijke verdere samenwerking voor de toekomst uit kan komen te zien.

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.