Bloemenwinkel Naturals brengt € 25000 bij elkaar via crowdfunding

Datum: januari 29, 2013

Naturals is een unieke Rotterdamse bloemenwinkel, die al enkele jaren succesvol draait in Rotterdam Kralingen. Naturals onderscheidt zich van een traditionele bloemenwinkel door de inrichting en uitstraling van de winkel, de werkwijze waarbij de klant centraal staat en het assortiment van verse bloemen, samengesteld door ervaren bloemdesigners. Klanten die een winkel van Naturals bezoeken zijn doorgaans dan ook verrast door het frisse karakter van de winkel, terwijl de bloemenbranche vaak nog een oubollig imago heeft.

Voor de financiering van een nieuwe vestiging in Hillegersberg werd het publiek opgeroepen om geld te lenen. In drie maanden tijd brachten in totaal 10 investeerders via het financieringsplatform CrowdAboutNow de financiering bij elkaar. De financiering wordt binnen vier jaar terugbetaald, met in totaal 16% rendement.

Naturals - Winkelinterieur.Mark Kolster, eigenaar van Naturals, koos bewust voor crowdfunding: “Het is een goede manier om de betrokkenheid van klanten en andere belanghebbenden te vergroten. En het sluit erg aan op onze visie van de local hero, de lokale bloemist die betrokken is bij zijn lokale omgeving en daar ook een sociale rol vervult”.

Kolster ziet crowdfunding ook als een manier om de franchisenemers te ondersteunen bij het vinden van financiering voor de opstart van een nieuwe zaak: “Het is in deze tijd lastig om financiering bij elkaar te brengen, maar op deze manier kan iedereen die een Naturals vestiging wil beginnen dit daadwerkelijk doen met steun van de omgeving”.

Het succes van Naturals laat ook de potentie van crowdfunding voor andere MKB-ondernemers zien en voor franchiseketens in het bijzonder. Het is de eerste keer dat een Nederlandse onderneming deze financieringsvorm onderdeel maakt van haar groeistrategie.

Bron: Naturals

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.