Bilingual Kids introduceert Franchise Lite concept

Datum: augustus 19, 2015

Het nieuwe schooljaar is in de noordelijke regio’s deze week alweer van start gegaan. Volgende week openen de deuren van scholen in het midden van het land en vanaf 31 augustus is de zomervakantie van 2015 officieel verleden tijd. Ouders zijn al en masse op zoek naar naschoolse invulling van hun kroost. Want er moet ook gewerkt worden en de naschoolse opvang is al lang niet meer de enige manier om de kids na schooltijd bezig te houden. Sterker nog, de huidige veeleisende ouders willen het beste uit hun kind halen. Investeren in de internationale toekomst, dat is het helemaal.

Bilingual Kids timmert al 9 jaar op rij aan de weg en heeft als één van de eersten naschoolse activiteiten binnen scholen op de markt gebracht. ‘De vraag naar onze dienst blijft groeien’, zegt Tara Ubachs, oprichtster van Bilingual Kids. ‘Ik moet soms nee verkopen, om de kwaliteit te kunnen waarborgen’. Sinds 2011 werkt zij met franchisenemers. De huidige drie onderneemsters bedienen ieder een relatief groot gebied, dat gaat goed. Toch is het tot op heden niet gelukt meerdere franchisenemers aan zich te binden. ‘Ik denk dat dat komt omdat de doelgroep die we aantrekken veelal vrouwen zijn die liever part-time werken, zegt Ubachs. ‘De potentiele franchisenemer heeft vaak zelf kinderen en is echt op zoek naar de juiste balans tussen ondernemen en de verzorgende rol’. Met de introductie van het nieuwe Franchise Lite concept denkt Ubachs deze doelgroep tegemoet te komen.

‘Ook de aanscherping van het VAR-beleid heeft ertoe geleid dat we deze koers nu varen. We werken nu veel met freelance teachers. Veel startende teachers krijgen nu heel moeilijk een VAR-verklaring van de belastingdienst als ze slechts enkele uren voor ons werkzaam kunnen zijn én wij de enige opdrachtgever zijn. Als franchisenemer is dat probleem uit de wereld, legt Ubachs uit. Een win-win situatie, want een teacher die de investering durft te doen, kan vele malen meer verdienen dan wanneer zij door Bilingual Kids wordt ingehuurd.

‘We zijn echt op zoek naar zelfstandige teachers, die als zzp-er les willen geven en een kleine vestiging willen runnen’. Als je goed Engels spreekt, aantoonbaar affiniteit hebt met kinderen en ca. 100 uur wil investeren in het behalen van een Cambridge – Young Learners certificaat, dan zorgen wij voor de verdere opleiding. Na de herfstvakantie kun je dan voor je eigen klassen staan. In veel regio’s hebben we al connecties, dus heb je je investering er zo uit’, aldus Ubachs

Uiteraard blijft de mogelijkheid voor de ondernemer die een grotere uitdaging aandurft bestaan in het Franchise XL concept.

Wil je meer weten over franchisenemerschap bij Bilingual Kids? Kom dan op 4 september aanstaande naar de informatiebijeenkomst op ons hoofdkantoor in Arnhem. Aanmelden kan via deze link: http://www.bilingualkids.nl/franchisenemer-worden/

Meer informatie over Bilingual Kids vindt u hier.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.